Victorie la scor pentru “tricolori”

0

Naţionala de fotbal a României a învins fără drept de apel formaţia Lituaniei, cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă seara, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor, pe Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, cu porţile închise.

România, care păstrează şanse teoretice de a câştiga grupa, s-a impus prin golurile marcate de George Puşcaş (minutul 7), Claudiu Keşeru (minutul 47) şi Nicolae Stanciu (minutul 65).

“Tricolorii” au dominat meciul de la un capăt la altul, având şi o bară, în timp ce raportul şuturilor pe poartă a fost de 8-0.

Selecţionerul Cosmin Contra i-a oferit în acest meci şi şansa debutului la naţională lui Ianis Hagi, fiul celui mai bun fotbalist român din toate timpurile, Gheorghe Hagi.

România a urcat pe locul secund după acest succes şi va juca un meci decisiv pentru această poziţie, marţi, la Podgorica, cu Muntenegru. România poate continua lupta pentru calificare la EURO 2020 şi din postura de ocupantă a locului secund în grupa din Liga Naţiunilor, dacă Serbia se va califica direct la Campionatul European în urma preliminariilor.

Lituania, care va juca marţi contra Serbiei, la Belgrad, a retrogradat în Liga D, ultimul eşalon valoric al Ligii Naţiunilor, în urma înfrângerii de la Ploieşti.

Deja ai votat!
se încarcă...