luni, decembrie 5, 2022
AcasăLocalDin nou ceaţă în judeţ

Din nou ceaţă în judeţ

După ce am încheiat o săptămână cu caracteristici londoneze, în care temperaturile au fost apropiate de 0ºC, oscilând puţin în sus sau în jos, în schimb ceaţa a fost prezentă în fiecare dimineaţă şi seară, pe alocuri, chiar şi pe parcursul zilelor, aşa cum a fost cazul weekend-ului trecut, începem o săptămână în aceeași notă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod galben pentru județul Botoșani. Avertizarea este valabilă în toate județele Moldovei. Potrivit acesteia, în acest interval se va semnala ceață care va reduce vizibilitatea local sub 200 metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

În zonele joase și pe văi se poate depune chiciură.

Temperaturile vor oscila între 1ºC și 7ºC. Acum temperatura este de 2ºC.

De altfel, toată săptămâna temperaturile maxime vor oscila între 2ºC şi 7ºC, cele mai mari urmând a fi înregistrate astăzi şi în ultima zi, duminică, în timp ce cele mai mici vor fi înregistrate la mijlocul săptămânii, miercuri, joi şi vineri. Tot sub forma unui clopot răsturnat al lui Gauss va fi şi distribuţia grafică a minimelor săptămânii pe care o începem astăzi. Pentru capetele „clopotului”, luni şi duminică” sunt prognozate temperaturi minime de 0ºC, în timp ce la mijlocul săptămânii, minimele pot coborî şi până la -4ºC.

Cerul va fi mai mult noros, chiar dacă în anumite perioade ale zilelor de la mijlocul săptămânii se va putea arăta şi soarele. Deci, sunt toate caracteristicile necesare pentru încă o săptămână dominată de ceaţă densă.
Aprovizionarea cu apă a solului pe profilul 0-100 centimetri, în cultura grâului de toamnă se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor de cultură.

În majoritatea regiunilor agricole, la culturile de câmp şi speciile pomiviticole se va continua stadiul de repaus biologic. Pe fondul temperaturilor maxime mai ridicate din aer şi sol, la cerealierele de toamnă semănate în epoca optimă din zonele de câmpie vor fi posibile reluări lente şi temporare ale proceselor vegetative.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.6 ° C
0.1 °
-0.6 °
90 %
4kmh
100 %
lun
-0 °
mar
2 °
mie
6 °
joi
5 °
vin
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Că se fac poze cu toate ocaziile e normal, știm. De ce nu sunt puse pe facebook doar alea care trebuie e enigma.

EDITORIAL

O glumă atribuită unui mare bio-fizician spune că dacă ai creștetul capului în apropierea ușii de la cuptor și picioarele într-un lighean cu apă...

GÂNDUL ZILEI

Are, pe lângă tupeu Şi studii aprofundate, C-a aplicat în liceu Ce-a-nvăţat în facultate... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...