ten + 15 =

A password will be e-mailed to you.

Lipsa medicilor specialişti din unele secţii ale Spitalului Judeţean poate duce la adevărate drame, din cauza suprasolicitării acestora la locul de muncă.

Unul din cei mai cunoscuți medici pediatri, doctorul Viorel Livadariu, a fost luat marţi dimineaţă de ambulanţa de terapie intensivă mobilă a SMURD direct de pe holurile secţiei în care îşi desfăşoară activitatea.

Medicul chirurg în vărstă de 68 de ani a fost preluat de echipajul SMURD după ce i sa făcut rău pe secţia pe care a lucrat decenii la rând. Potrivit martorilor, medicul a urcat scările pentru a ajunge pe secţia de chirurgie pediatrică şi l-a un moment s-a prăbuşit din picioare. Întreg personalul de pe secţia de chirurgie pediatrică a sărit pentru a-i acorda îngrijiri, fiind imediat apelat şi serviciul 112, astfel că la faţa locului a ajuns echipajul de terapie intensivă.

Medicul a fost preluat şi transportat imediat la Spitalul Judeţean, unde a fost luat în primiri de colegii specialişti pentru o serie de investigaţii amănunţite. „Domnul doctor a suferit o sincopă, dar din fericire şi-a revenit şi este în afara oricărui pericol. Va fi monitorizat pentru a se încerca stabilirea cu exactitate a cauzei acesteia”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Colegii medici afirmă că ieri a fost a doua întâmplare de acest fel, medicul fiind luat de acasă în urmă cu un an de o ambulanţă după ce abia venise dintr-o gardă obositoare. „Este dificil. Dumnealui este la pensie, dar mai activează în spital prin prelungirea contractului, din cauza lipsei de medici. Pe secţia de chirurgie pediatrică sunt doar patru medici, deci fiecare face 7-8 gărzi lunar. Sunt întinși la maxim. Un alt coleg chirurg a avut o intervenţie pe cord, tot din cauza suprasolicitării”, a precizat un medic pediatru.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 4,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...