spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTMedic pediatru luat cu ambulanța din cauza epuizării

Medic pediatru luat cu ambulanța din cauza epuizării

Lipsa medicilor specialişti din unele secţii ale Spitalului Judeţean poate duce la adevărate drame, din cauza suprasolicitării acestora la locul de muncă.

Unul din cei mai cunoscuți medici pediatri, doctorul Viorel Livadariu, a fost luat marţi dimineaţă de ambulanţa de terapie intensivă mobilă a SMURD direct de pe holurile secţiei în care îşi desfăşoară activitatea.

Medicul chirurg în vărstă de 68 de ani a fost preluat de echipajul SMURD după ce i sa făcut rău pe secţia pe care a lucrat decenii la rând. Potrivit martorilor, medicul a urcat scările pentru a ajunge pe secţia de chirurgie pediatrică şi l-a un moment s-a prăbuşit din picioare. Întreg personalul de pe secţia de chirurgie pediatrică a sărit pentru a-i acorda îngrijiri, fiind imediat apelat şi serviciul 112, astfel că la faţa locului a ajuns echipajul de terapie intensivă.

Medicul a fost preluat şi transportat imediat la Spitalul Judeţean, unde a fost luat în primiri de colegii specialişti pentru o serie de investigaţii amănunţite. „Domnul doctor a suferit o sincopă, dar din fericire şi-a revenit şi este în afara oricărui pericol. Va fi monitorizat pentru a se încerca stabilirea cu exactitate a cauzei acesteia”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Colegii medici afirmă că ieri a fost a doua întâmplare de acest fel, medicul fiind luat de acasă în urmă cu un an de o ambulanţă după ce abia venise dintr-o gardă obositoare. „Este dificil. Dumnealui este la pensie, dar mai activează în spital prin prelungirea contractului, din cauza lipsei de medici. Pe secţia de chirurgie pediatrică sunt doar patru medici, deci fiecare face 7-8 gărzi lunar. Sunt întinși la maxim. Un alt coleg chirurg a avut o intervenţie pe cord, tot din cauza suprasolicitării”, a precizat un medic pediatru.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...