five × 1 =

A password will be e-mailed to you.

Agenţii economici şi botoşănenii care locuiesc la case mai au la dispoziţie 13 zile pentru a depune la Direcţia Impozite şi Taxe declaraţia de impunere în vederea stabilirii cuantumului taxei de salubrizare. Aceste declaraţii sunt necesare dat fiind faptul că, de la 1 ianuarie 2019, atât agenţii economici, cât şi botoşănenii de la case nu mai au contract cu Urban Serv, fiind instituită o taxă de salubrizare care trebuie achitată la DIT.

În ultima şedinţă a Consiliului Municipal, aleşii locali au adoptat o hotărâre prin care s-a modificat formula de calcul pentru agenţii economici, în sensul în care aceştia vor plăti sume apropiate de cele de până acum, în raport cu cantitatea de deşeuri generată. „În aceeaşi şedinţă am prorogat termenele pentru depunerea declaraţiei de impunere persoane fizice care locuiesc la case şi persoane juridice, de la 15 martie, la data de 31 martie. Iar termenul de plată aferent primului trimestru al anului 2019, a fost, de asemenea, prelungit până la 15 aprilie”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

Potrivit edilului, din cele aproximativ 8000 de persoane de la case care au fost declarate la Urban Serv, în baza contractelor pe care le-a avut societatea până la finele anului trecut, până la această dată se regăsesc în cele 2822 de declaraţii înregistrate la DIT un număr de aproximativ 5500 de persoane.

În condiţiile în care declaraţiile nu vor fi depuse până la 31 martie, se vor face impuneri din oficiu de către reprezentanţii DIT.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 2,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...