Bani pentru drumuri returnați Guvernului (Video)

0

Drumurile judeţene, mai ales cele de pământ arată groaznic, o recunoaşte şi conducerea Consiliului Judeţean (CJ). Cu toate acestea, conducerea CJ va returna o parte din banii pentru calamităţi către Guvern, pe motiv că s-au făcut economii. „Bani se primesc doar pentru pietruire. Se cară şi acum piatră pe aceste drumuri şi probabil că nu vom putea cheltui suma care ne-a fost alocată. Din capul locului, la licitaţie s-au scos şi au rămas sume în rezervă pe care o să le returnăm Guvernului. Deci au fost economii din licitaţie. Când s-a prezentat constructorul la licitaţie a venit cu sume mai mici decât cele pe care putea să le ofere Consiliul Judeţean”, a declarat Costică Macaleţi.

La dezbaterea bugetului comunelor, în şedinţa de CJ, consilierii liberali au interpelat conducerea instituţiei despre situaţia de lucrări de pe drumul Avrămeni-Mitoc, unele dintre cele de piatră care au fost afectate de calamităţi anul trecut. „Legat de drumul Avrămeni-Mitoc, după cum ştiţi, banii de la calamităţi au venit târziu, licitaţiile s-au derulat cum s-au derulat. Într-adevăr s-a făcut tot ceea ce s-a putut anul trecut până la venirea sezonului rece. Anul acesta, după cum puteţi observa pe acest tronson de drum, se intervine, în completare, pentru a putea efectua lucrările pe fondurile care au venit pe calamităţi”, a declarat vicepreşedintele CJ Dorin Birta, care le-a transmis consilierilor că, pentru acest sector de drum, sunt pe final documentaţia şi studiile de fezabilitate pentru asfaltarea lui prin PNDL, banii pentru calamităţi neputând fi folosiţi pentru modernizare, ci doar pentru pietruire.

Protest pentru drumuri

În primele zile ale anului, zeci de maşini din comunele de pe malul Prutului Mitoc, Avrămeni şi Adăşeni, au protestat faţă de faptul că drumurile judeţene din zonă s-au transformat în adevărate mocirle. Imediat, conducerea CJ a trimis un autogreder pentru a nivela drumul şi a dispus aducerea de piatră pe acesta, acţiune care se află în desfăşurare şi acum. Acţiunea, organizată pe reţelele de socializare a avut ca scop „sesizarea autorităţilor judeţene de nemulţumirea tuturor celor care circula pe DJ 294 A, Avrămeni – Mitoc, recent reabilitat, care a devenit dintr-un drum de pietriş, un drum de pământ”. Sătenii din Timuş, Panaitoaia, Zoiţani, Adăşeni, Dimitrie Cantemir, Mitoc şi Horia acuzau că primarii celor trei comune prin care trece drumul judeţean nu au participat la protest şi nu iau poziţie faţă de situaţia din zonă. „Niciun primar de la cele trei comune – Mitoc, Avrămeni, Adăşeni – nu au fost prezent la aceasta manifestare, probabil că nu mai reprezintă aceste comunităţi şi nu susţin asfaltarea Drumului Judeţean Avrămeni – Panaitoaia – Mitoc. Sau poate nu sunt conectaţi la reţelele de socializare”, declara atunci Sorin Scutariu, unul dintre protestatari şi fost primar al comunei Mitoc.

+0 -0
se încarcă...