Demersuri pentru achiziţionarea unor staţii de încărcare a maşinilor electrice

0
0

În bugetul pe anul 2019, votat în ultima şedinţă a deliberativului local, a fost inclusă şi suma de 290.000 de lei reprezentând obligaţia  municipalităţii botoşănene la Fondul pentru Mediu. Stingerea datoriei reprezintă o urgenţă, cu atât mai mult cu cât edilii intenţionează să atragă o finanţare de la Administraţia Fondului pentru Mediu pentru achiziţionarea a şase staţii de încărcare maşini electrice. „Avem posibilitatea să luăm peste un milion de lei de la AFM fără cofinanţare. Ar fi păcat să nu beneficiem de această oportunitate. Mai mult, cred că AFM va lansa şi alte programe de mediu pentru primării, pe alte domenii, la care, de asemenea, vom putea depune proiecte”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

El este oficialul desemnat din partea Executivului să se ocupe de acest proiect. „Termenul pentru depunerea proiectelor a fost prorogat, astfel încât avem timp pentru a depune acest proiect”, a afirmat viceprimarul.

Potrivit acestuia, în prezent se verifică dacă cele şase amplasamente propuse sunt în patrimoniul primăriei, aceasta fiind una dintre condiţiile finanţatorului. În continuare, se lucrează la implementarea studiului de fezabilitate şi scoaterea la licitaţie a acestui studiu, care este, de asemenea, un document obligatoriu în lista celor care trebuie depuse pentru accesarea acestor fonduri.

„Avem ca propuneri pentru amplasarea acestor staţii Piaţa Revoluţiei, Centrul Istoric – lângă magazinul Semnal, parcarea BIG, Sala Polivalentă, Cornişa, strada Primăverii. Am gândit locuri accesibile pentru cei care doresc să-şi achiziţioneze maşini electrice şi oportunitatea este dată de finanţarea acordată de Administraţia Fondului pentru Mediu care pune la dispoziţie fonduri, astfel încât municipalitatea nu are cheltuieli foarte mari cu acest proiect”, a mai spus Cosmin Andrei.

+0 -0

se încarcă...