19 − five =

A password will be e-mailed to you.

În această primăvară, drumarii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi au început lucrări de refacere a terasamentului şi de reciclare asfaltică. Acestea au scos la iveală o serie de izvoare subterane, la o adâncime de aproximativ trei metri, sub platforma drumului, care au dus la tasările apărute pe o lungime de aproximativ 150 de metri.

În aceste condiţii pentru care drumarii ieşeni au venit cu soluţia realizării unui dren de fund de şanţ, cu rol de captare a apelor subterane şi evacuare a acestora în afara platformei drumului, într-un canal de podeţ. „Practic, este prima lucrare de o asemenea anvergură executată aici, unde timp de 40 de ani s-au făcut doar lucrări de cosmetizare, prin straturi succesive de asfalt, care au ajuns la o grosime de peste trei metri. Rezultatul îl constituie tasările şi burduşirile apărute, care creează disconfort major în trafic… Solicităm încă o dată înţelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul creat, cu promisiunea că, până în toamnă, drumul Santa Mare – Ştefăneşti va deveni o arteră europeană”, a promis Ovidiu Laicu, director general regional al DRDP Iaşi pe pagina oficială de Facebook a instituţiei pe care o conduce.

Pe sectorul de drum Ştefăneşti – Santa Mare au loc lucrări de îndepărtare a întregii îmbrăcăminţi asfaltice, executarea completărilor de material până la cota stratului de bază şi refacerea infrastructurii rutiere cu strat de bază şi straturile asfaltice de rigoare. Totodată, între Bădărăi şi Santa Mare au loc lucrări de reciclare a suprafeţei asfaltice existente, cu reprofilarea drumului în profil transversal şi longitudinal şi refacerea zonelor afectate de alunecări. Lucrările sunt executate în regie proprie de către Secţia de Producţie a DRDP Iaşi.

Problema drumului dintre Bădărăi şi Santa Mare a fost ridicată de primarii din zonă şi la vizita ministrului Transporturilor de la începutul lunii martie la Botoşani. Atunci, Răzvan Cuc i-a cerut lui Ovidiu Laicu să intervină cu prioritate pe acest sector de drum atunci când vremea o va permite, mai ales că promisese că în judeţ vor fi reabilitaţi sute de kilometri de drum naţional.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...