17 + 1 =

A password will be e-mailed to you.

Doi botoșăneni au fost agresați ieri în județul Suceava, în urma unei altercații izbucnită într-o pensiune. Chemați să apleneze spiritele, polițiștii au fost la rândul lor înjuraţi şi ameninţaţi.

Incidentul a avut loc joi seară, în municipiul Vatra Dornei, când şase muncitori din Botoşani, care lucrează la repararea unui pod din Vatra Dornei, s-au cazat în mai multe camere aparţinând unei societăţi administrate de un localnic. Joi seară, când au terminat munca și s-au întors la locul de cazare, șeful echipei de muncitori, Viorel C., în vârstă de 62 de ani, a mers la administratorul unității de cazare pentru a-i reproșa că nu le-ar fi oferit muncitorilor apă caldă menajeră. Discuția dintre cei doi a degenerat, iar la un moment dat, administratorul, Cornel C, în vârstă de 48 de ani,  l-a lovit cu pumnul pe şeful de echipă. Ceilalți muncitori au intervenit pentru aplanarea scandalului, fapt care l-a determinat pe administrator să își cheme în ajutor la fața locului două cunoștințe, doi tineri de 25 și de 23 ani, ambii localnici. Unul dintre ei l-a lovit şi el pe şeful de echipă, care se refugiase pe unul dintre balcoanele clădirii. Ulterior, cei doi veniţi „în ajutor” au pătruns fără drept în camera în care era cazat un alt muncitor, pe care l-au lovit.

„La sosirea echipajului de ordine publică care a intervenit pentru aplanarea scandalului, administratorul firmei a început să se manifeste agresiv, le-a adresat injurii și cuvinte jignitoare polițiștilor și i-a amenințat cu acte de violență. Ulterior, datorită raportului de forțe, conducerea subunității a suplimentat efectivele din teren și s-a intervenit, reușindu-se aplanarea scandalului și conducerea agresorilor la sediul Poliției Vatra Dornei, în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava. În urma incidentelor, polițiștii agresați au depus o plângere, iar cazul a intrat în atenția procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, care au dispus efectuarea de cercetări pentru „ultraj”. Totodată, pentru a se lămuri cum s-au petrecut incidentele, polițiștii au deschis mai multe dosare penale sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de „lovire sau alte violențe”, „violare de domiciliu” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Față de cei agresori urma să fie dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia urmând să fie conduși sub escortă în arestul IPJ Suceava.

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 3,44
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...