five + 15 =

A password will be e-mailed to you.

Sistemul informatic al CNAS şi-a revenit după 17 zile, însă asta doar la nivel de delcaraţii oficiale. La o simplă încercare de accesare chiar a paginii Casei Naţionale a Asigurăţilor de Sănătate, utilizatorii sunt întâmpinaţi cu un mesaj de eroare.

Cei care au noroc şi reuşesc, după mai multe oîncercări, sunt avertizaţi că pagina nu este una sigură, iar în momentul în care cineva ar spera că îşi poate verifica statutul de asigurat, primeşte mesajul „Nu s-a primit un răspuns în timp util. Vă rugăm să încercaţi mai târziu!”.

Toate în timp ce medicii de familie continuă să acceseze cu dificultate sistemul pentru a valida reţetele, iar unii farmacişti s-au lăsat păgubaşi şi nu riscă eliberarea reţetelor prea scumpe dacă nu pot verifica statutul de asigurat al repectivei persoane. În caz contrar li s-ar imputa reţeta.
Între timp, purtătorul de cuvânt al CNAS şi-a dat demisia cerută de premier, deşi CNAS e chiar în subordinea Vioricăi Dăncilă, care are puterea de a demite şi şeful CNAS şi orice alt angajat al instituţiei. Ministrul Sănătăţii face, de asemenea, afirmaţii cu privire la funcţionarea sistemului informatic şi ameninţă responsabilii cu anchete ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Declaraţii, acuze, toate în timp ce asiguraţii continuă să se chinuie să obţină reţete de la medicii de familie sau apoi să şi le procure de la farmacii, ambele categorii de furnizori de sănătate fiind însă, tot mai reticente cu privire la funcţionarea sistemului informatic. „Din cauza nefuncţionării sistemului nu putem raporta serviciile efectuate în iunie, nu putem primi deconturile pentru serviciile medicale raportate, deci nu putem factura, prin urmare nu putem primi contravaloarea acestora. Ca urmare, nu vom avea cum să facem la timp plata utilităților și taxelor pentru salariile angajaților”, a precizat un medic de familie.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 3,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...