eight + 9 =

A password will be e-mailed to you.

Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani a declarat că nu este deranjat deloc de regula obligativității echipelor de Liga 1 de a începe partidele cu doi jucători Under 21 afirmând că acesta este practic viitorul fotbalului românesc.

FC Botoșani a încheiat duelul cu FC Voluntari de pe „Municipal” din runda a doua a Ligii 1, câștigat cu scorul de 4-1 cu numai puțin de patru jucători U21 pe teren. Tehnicianul FC Botoșani a început meciul cu FC Voluntari cu Denis Haruț și Andrei Chindriș iar în partea secundă au mai intrat Alexandru Corban și Alexandru Cîmpanu, un tânăr de 18 ani care a venit de la Alexandria. Croitoru a spus că „revoluția” sa nu se va opri aici și va avea chiar și șase jucători U21 la un moment dat pe teren, afirmând că unii dintre jucătorii tineri ai FC Botoșani se vor regăsi printre fotbaliștii care vor face parte din lotul național U21 în viitoarea campanie de calificare.

„Sunt foarte mulțumit de tineri. Pe viitor îmi doresc să termin meciurile cu șase-șapte jucători sub 21 de ani, toți pe care îi am în lot. Atâta timp cât lucrezi cu tinerii, ai viitor. Obiectivul clubului este de a produce și a vinde. Nu suntem o echipă care beneficiem de bani publici, să putem oferi salarii mari. Trebuie să producem jucători. Avem un Haruț, un Chindriș. Sunt jucători care pot juca oricând în naționala U21. Sunt unii dintre cei mai buni juniori din țară. De asta am și fost de acord ca Burcă să plece la CFR. Ca să nu-l blocheze pe Chindriș. Dacă nu vezi data nașterii, nu îți dai seama că este U21. Au fost momente anul trecut când nu a jucat și nu vroiam să cadă din punct de vedere psihic. I-am explicat ce vrea clubul și că va fi un titular de drept, cu șanse mari să ajungă în națională. Este un jucător în care eu cred foarte mult”, a declarat Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani.

O parte dintre tehnicienii formațiilor din Liga 1 au criticat vehement decizia FRF de a obliga cluburile să aibă pe teren din primul minut pe teren doi jucători U 21 din acest sezon, cel mai vehement fiind chiar antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu.

 

 

 

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 4,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...