spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăSportFC Botoșani, atuuri importante în lupta pentru evitarea retrogradării

FC Botoșani, atuuri importante în lupta pentru evitarea retrogradării

FC Botoșani s-a apropiat la doar un punct de salvarea directă de la retrogradare în urma rezultatelor consemnate în runda a VI-a a play-out-ului SuperLigii.

Victoria dramatică obținută în această „intermediară”, scor 2-1 cu Dinamo, coroborată cu remiza dintre FC Voluntari – FCU 1948, scor 0-0 și eșecul înregistrat de Poli Iași pe „Cluj Arena” cu „U” Cluj, i-au propulsat pe „roș-alb-albaștri” pe locul 7, loc de baraj, „roș-alb-albaștrii” fiind acum la mâna lor pentru a-și îndeplini obiectivul, respectiv menținerea în SuperLigă.

Atuuri importante pentru Mailat & co în lupta pentru evitarea retrogradării! 

Cu 21 de puncte, băieții lui Bogdan Andone s-au apropiat la doar un punct de FC Voluntari, aflată pe locul 6, ultimul care asigură prezența fără emoții la startul ediției viitoare a SuperLigii, formație care va veni pe „Municipal” în Sâmbăta Mare (sâmbătă, 4 mai) pentru un duel care se anunță a fi din nou pe viață și pe moarte pentru supraviețuire.

Până la confruntarea cu ilfovenii, botoșănenii mai au de jucat în SuperLigă luni, 29 aprilie, cu Petrolul, formație care va încheia în această seară runda a VI-a la Sibiu cu FC Hermannstadt. Practic, Sebi Mailat & co pleacă pe „Ilie Oană” și cu avantajul imens de a avea două zile în plus de odihnă față de „lupii galbeni”, aspect deloc de neglijat și care poate fi chiar decisiv în economia acestui duel.

Un alt atu în lupta pentru evitarea retrogradării pentru FC Botoșani îl reprezintă programarea din ultima etapă a play-out-ului de la Galați cu Oțelul (n.r. etapa se va juca în week-end-ul 10-12 mai). Lipsită de grijile retrogradării, echipa pregătită de Dorinel Munteanu va fi cu gândul la finala Cupei României pe care o va disputa la doar câteva zile distanță, miercuri 15 mai, cu divizionara secundă Corvinul Hunedoara, miza fiind uriașă.

Pe lângă trofeul și rețeta financiară deloc de neglijat, câștigarea competiției îi va oferi Oțelului șansa de a reprezenta România în ediția viitoare a cupelor europene, ceea ce ar reprezenta o performnață incredibilă, la care nici cei mai optimiști fani ai trupei lui Dorinel Munteanu nu ar fi îndrăznit să viseze la startul sezonului, Oțelul fiind, după cum bine știți, nou-promovată în SuperLigă.

FC Voluntari, deplasări la Dinamo și Botoșani! 

În privința contracandidatelor la retrogradare, cele mai dezavantajate de program în ultimele trei etape sunt Poli Iași și FCU 1948, care vor înfrunta doar formații aflate în prima parte a clasamentului. Moldovenii se vor duela cu UTA (a), FC Hermanstadt (d) și Petrolul (a), în timp ce oltenii vor juca cu „U” Cluj (a), UTA (d) și FC Hermannstadt (a).

Nici FC Voluntari nu are un program facil pe acest final de campionat. Cu toate că se află pe locul 6, ultimul care asigură prezența fără emoții la startul ediției viitoare a SuperLigii, ilfovenii vor susține două din cele trei finale pentru supraviețuire în deplasare, urmând a juca la Dinamo și Botoșani, în ultima etapă primind pe „Anghel Iordănescu” vizita celor de la „U” Cluj, formație care are de luat o revanșă în fața ilfovenilor, pe terenul cărora au pierdut calificarea în această ediție a play-off-ului SuperLigii.

În schimb, deși se află pe loc direct retrogradabil, Dinamo are avantajul de a susține două din ultimele trei jocuri pe „Arcul de Triumf”, unde va juca cu „casa închisă” cu FC Voluntari și UTA, partide între care se va deplasa și pe „Cluj Arena” pentru disputa cu „frații” de la „U” Cluj.

Rezultate etapa a VI-a play-out SuperLiga
Marți, 23 aprilie
FC Voluntari – FCU 1948 0-0
FC Botoșani – Dinamo 2-1
Miercuri, 24 aprilie
„U” Cluj – Poli Iași 1-0
Joi, 25 aprilie
ora 16:45 UTA – Oțelul
ora 19:00 FC Hermannstadt – Petrolul

Clasament play-out SuperLiga  
1 Oțelul Galați – 30 pct
2 „U” Cluj – 29 pct.
3 FC Hermannstadt – 28 pct
4 UTA – 28 pct.
5 Petrolul Ploiești – 26 pct. *
6 FC Voluntari – 22 pct.
7 FC Botoșani – 21 pct. *
8 Poli Iași – 21 pct.*
9 Dinamo – 20 pct. *
10 FCU 1948 – 19 pct. *
*) au beneficiat de rotunjirea de 0.5 puncte

Criteriile de departajare pentru play-off şi play-out în Superligă:

-înjumătăţirea punctelor, dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea de 0,5 puncte;
-numărul de puncte obţinute la finalul sezonului regulat, meciurile directe
în play-off/play-out;
-golaverajul mai bun în meciurile directe, numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe;
-golaverajul general mai bun în toate meciurile jucate (play-off/play-out şi sezon regulat);
-numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;
-dacă egalitatea se menţine, se va disputa un meci de baraj.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...