spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalRezultate remarcabile ale alergătorilor USV Iași, la Semimaratonul organizat de Salvați copiii

Rezultate remarcabile ale alergătorilor USV Iași, la Semimaratonul organizat de Salvați copiii

Echipa Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) prezentă la Semimaratonul Iași 2024 a reușit să obțină rezultate remarcabile la mai multe categorii propuse de organizatori.

Astfel, la cursa de 21 km Jessica Pescheux, studentă la Facultatea de Medicină Veterinară USV Iași s-a clasat pe  locul II, feminin (general), iar pe locul 1 la categoria de vârstă 18-34 ani. Tot la 21 km, Morgane Cosmao, Facultatea de Medicină Veterinară s-a clasat pe locul 5 feminin (general) și pe locul 2, categoria de vârstă 18-34 ani.

La 10 km, Alexandra Tucaliuc a ocupat locul III feminin (general); locul I categoria 35-44 ani. Tot la cursa de 10 km Margot Lutz, Facultatea de Medicină Veterinară Iași s-a clasat pe locul 5 feminin (general); locul 2 categoria de vârsta 18-34 ani.

Din echipa USV Iași, alături de rectorul instituției, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, au mai făcut parte studenți, doctoranzi și cadre didactice dintre care amintim pe Cosmin Molocea, Tudor Aostacioaei, Dragos Dumitraș, Cosmin Ghelbere, Tudor Plop, Diana Vasilaș, Bianca Onofrei, Andrei Gafencu, Răzvan Mălăncuș și Denis Țopa. Mai menționăm pe David Margaux, Juliette Prin și Yvan Raveaud, alți studenți de la programul în limba engleză, de la Facultatea de Medicină Veterinară care au alergat la Semimaraton.

Ediția a VIII-a a Semimaratonului Iași s-a desfășurat duminică, 21 aprilie 2014, în zona centrală a orașului, iar pe traseul urban, competitorii au alergat pe un traseu cu cele mai importante puncte turistice ale orașului (Palatul Culturii, Mânăstirea Sfinții Trei Ierarhi, Catedrala Mitropolitană, Palatul Roznovanu, Palatul Braunstein, Biblioteca Centrală Universitară și Muzeul Militar).

Cu o comunitate de 10 mii de alergători uniți sub sloganul „Aleargă cu inima!” și peste 1000 de parteneriate caritabile, Semimaratonul de la Iaşi este un eveniment sportiv ce are ca scop promovarea mişcării (alergarea în aer liber) şi a unui stil de viaţă sănătos pentru un segment larg al populaţiei precum şi implicarea comunităţii locale într-o acțiune de strângere de fonduri pentru susţinerea copiilor de excepţie din mediul rural, fără posibilităţi materiale, și a copiilor pentru care supravieţuirea zilnică este adevărată provocare. Competiţia a fost organizată de Rotary Club Iaşi Copou, Organizația Salvați Copiii Iași și Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Asociaţia People for Sport și Asociaţia Elite Running, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, ISU Iaşi şi SMURD Iaşi.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
40 %
4.5kmh
15 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...