spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalOlimpiadă de Limba și literatura ucraineană desfășurată la Botoșani (video)

Olimpiadă de Limba și literatura ucraineană desfășurată la Botoșani (video)

În perioada 22-25 aprilie, s-a desfășurat la Botoșani faza națională a olimpiadei naționale de limbă ucraineană maternă. Luni, 22 aprilie, începând cu ora 16:30, la hotelul Rapsodia, sala Mihai Eminescu a avut loc cea de a 30 a ediție a olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă, faza națională.

Olimpiada Naţională de Limbă și Literatură Ucraineană Maternă este organizată de Inspectoratul școlar Judeţean Botoşani, sub egida Ministerului Educaţiei, în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor din România. Olimpiada este inclusă în Calendarul olimpiadelor naționale școlare, poziţia a șaptea, elaborat de Ministerul Educației. Olimpiada a mai fost găzduită la Botoșani în anii 2003, 2014, respectiv 2024.

Moment de reculegere pentru persoanele pierdute în războiul dintre Ucraina și Rusia

Evenimentul a început cu corul Liceului Pedagogic ,,Nicolae Iorga” coordonat de profesorul
Laurențiu Palade. Grupul a cântat imnurile României, Ucrainei și Europei.
La eveniment au fost prezente personalități din Botoșani, precum: inspectorul școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani (ISJ) prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc care, înainte de a vorbi, a cerut un moment de reculegere persoanelor pierdute în războiul dintre Ucraina și Rusia.

De asemenea, la eveniment au mai fost prezenți inspectorul general adjunct prof. Maria-Cristina Bălăucă, inspector școlar și metodista la Centrul de Calitate a Educației Cernăuți prof. Olga Ostafii, profesoara Simona Fercalo care predă în Mihăileni, la școala gimnazială ,,Maria Enescu Cosmovici”, limba ucraineană.

În cadrul deschiderii olimpiadei au mai fost momente artistice susținute de elevi de diferite
vârste. Carol Andrei Ieremciuc, elev în clasa a doua la Liceul Pedagogic, a cântat două melodii în ucraineană (,,Reve ta stohne” și ,,Oy Smereko”) și una în limba română (,,Învață-ne, Doamne”). Deschiderea olimpiadei a inclus și mai multe momente de dans. Acestea au fost susținute de Carol Andrei Ieremciuc alături de Ariadna Nectaria Mirnea Andriescu, duo-ul Ema și Irene de la Palatul Copiilor Botosani, trupa de gimnastică aerobică ,,Angels” a Palatul Copiilor coordonată de profesoara Manuela Feraru și Ansamblul de dansuri ,,Primăvara” de la Rogojești, comuna Mihăileni, coordonat de președintele uniunii ucranienilor din România, filiala Botoșani Victor Semciuc. Cei din urmă au uimit publicul prezent.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...