18 + 20 =

A password will be e-mailed to you.

„Ghinionul unei zile de marţi, 13, poate fi prevenit doar printr-o pregătire temeinică, atât teoretică, cât şi practică – acesta este mesajul transmis de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), în cadrul unei acţiuni de informare declanşată în urmă cu aproape opt ani.

Pornind de la ideea că un om informat ştie să acţioneze în situaţii de urgenţă, în anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în toate judeţele ţării „Ziua Informării Preventive”. Prin urmare, astăzi, sub sloganul „Preveniţi Ghinionul”, pompierii botoşăneni au desfăşurat acţiuni de informare preventivă şi de conştientizare a populaţiei asupra pericolelor la care poate fi expusă zi de zi, în centrele comerciale şi locurile cu aglomerări de persoane din municipiul Botoşani.

Totodată, s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, subunităţile de intervenţie ale ISU Botoşani fiind vizitate de zeci de cetăţeni. Cu acest prilej, pompierii le-au prezentat curioşilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, oferindu-le, totodată, materiale informative din cadrul campaniilor naţionale. De asemenea, prin intermediul spoturilor video şi audio din cadrul campaniilor naţionale „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc”, „R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii” şi „Nu tremur la cutremur”, difuzate zilnic pe posturile locale de radio şi televiziune, pompierii readuc în atenţia botoşănenilor regulile de prevenire şi modalităţile de răspuns în cazul unor situaţii de urgenţă.

Activităţile de informare preventivă au fost derulate cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, sfatul celor care au participat la campanie fiind unul extrem de simplu – „Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!”

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...