Desfăşurare de forţe pentru un dezastru simulat

0

Aproape 100 de pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști locali, medici și asistenți, pompieri voluntari, dar și specialiști ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgenţă au participat astăzi, la un amplu exercițiu organizat în zona industrială a municipiului Botoșani.

Potrivit scenariului, în interiorul unei fabrici de textile s-a produs un incendiu de amploare, iar mai multe persoane au fost rănite. Au fost simulate acțiuni de căutare – salvare a unor persoane cu arsuri, traumatisme și intoxicate cu fum, acordare a asistenţei medicale în cadrul Postului medical avansat și a asistenţei psihologice. Totodată, în cadrul simulărilor a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului Roșu de Intervenție.

“Exercițiul a urmărit testarea capabilităților de intervenție și de răspuns a fortelor implicate, viabilitatea procedurilor și planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuții în managementul tipurilor de risc, precum și modul în care este realizat fluxul informațional decizional”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

La această aplicaţie, condusă de inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Mihail Cristian Amarandei, au mai participat președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Dan Constantin Șlincu, președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Costică Macaleţi, precum și vicepreședinții CJ, Dorin Birta și Liviu Constantin Toma.

Deja ai votat!
se încarcă...