S-au stabililt zonele din oraș cu iluminat de sărbătoare

0
dig

Municipiul Botoşani va îmbrăca haine de sărbătoare pe 6 decembrie, atunci când va fi pornit iluminatul ornamental. În acest an sunt câteva schimbări în ceea ce priveşte înfrumuseţarea oraşului pentru sărbătorile de iarnă. „Am închiriat câteva ornamente pentru Parcul <Mihai Eminescu>, un castel, o cupolă şi câteva decoraţiuni de mari dimensiuni, cu o valoare de aproximativ 59.000 de lei. De asemenea, s-au mai făcut achiziţii de ornamente în valoare de 60.000 de lei, care vor fi amplasate în aceleaşi locuri, dar vor înlocui o parte din ornamentele pe care le-am folosit până acum”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului. Potrivit edilului, o noutate este şi bradul cu leduri care îşi modifică culoare, care a fost amplasat pe Pietonalul Unirii. De câţiva ani, conducerea primăriei a renunţat la achiziţionarea unui brad care să fie pus în Piaţa Revoluţiei, fiind  împodobiţi brazii de lângă primărie şi Teatrul Eminescu. Ca de fiecare dată, a fost împodobit şi sediul primăriei, fiind puse ornamente şi pe Palatul Administrativ.

Zonele care vor beneficia de un iluminat de sărbătoare sunt: Pietonalul Unirii, străzile Cuza Vodă, Marchian, Sucevei, Primăverii, Tulbureni, Bulevardul George Enescu, Parcul „Mihai Eminescu”, Parcul Primăriei, Piaţa Revoluţiei, Centrul Istoric, pietonalul bancar, pietonalul Transilvaniei, sensurile giratorii Marchian – Cuza Vodă, Marchian – Bulevardul „Eminescu”, Nicolae Iorga – Calea Naţională, Bulevardul „Eminescu” – Petru Rareş, dar şi sensurile giratorii aflate le ieşirile din municipiu spre Sucea şi Iaşi.

Ca în fiecare an, mulţi botoşăneni s-a declarat nemulţumiţi de faptul că iluminatul ornamental nu este extins şi în alte zone, explicaţia oficială fiind aceea că municipalitatea nu dispune de suficiente fonduri, dar nici nu există condiţii tehnice pentru amplasarea acestor ornamente pe mai multe străzi.

dig
sdr
sdr
Deja ai votat!
se încarcă...