USR susține că are soluții pentru Centrul Vechi (video)

0

Conducerea USR Botoșani are în vedere mai multe proiecte pentru Botoșani, care vor fi susținute, în urma alegerilor locale. Cele mai importante dintre ele se referă la evacuarea romilor din Centrul Vechi al orașului, la sistematizarea traficului și la identificarea unor locuri unde să fie amenajate parcări supraterane.

Referitor la Centrul Vechi, reprezentanții USR susțin că au soluția de scoatere a romilor, fără să încalce legile și fără să fie acuzați de discriminare. Ei susțin că soluția pe care au găsit-o, dar pe care nu au făcut-o publică, poate fi pusă în aplicare, chiar dacă unii dintre romi sunt proprietari pe clădiri. „Contează că avem o soluție de a scoate romii din Centrul Vechi, reamenajăm totul, oricât ne-ar costa, merită scoși romii din Centrul Vechi, să îl punem la punct”, a precizat Adi Hobjilă, vicepreședinte județean al USR Botoșani. Acesta a fost completat de președintele județean Andrei Drancă și președintele organizației municipale Marcel Ghiorghiță, care au susținut că Centrul Vechi ar trebui pus în valoare așa cum se întâmplă în toate marile orașe care se bucură de existența unor astfel de clădiri.

Totodată, printre proiectele USR-iștilor se numără și sistematizarea traficului, aceștia având în vedere crearea unor noi locuri de parcare supraterane, pentru care au identificat deja spații.

La sfârșitul săptămânii trecute, USR Botoșani a lansat competiția internă pentru desemnarea candidaților pe care-i va avea în alegerile locale din primăvara anului viitor. Andrei Drancă susține că, la sediul partidului, vor fi depuse candidaturile pentru desemnarea persoanelor care vor în cursa pentru Primărie și Consiliul Județean, iar mai apoi va urma o perioadă de dezbateri. Aceste dezbateri vor fi publice și transmise și pe rețelele de socializare, acolo unde s-a făcut partidul cunoscut.

Deja ai votat!
se încarcă...