spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCod galben de ploi până mâine dimineață

Cod galben de ploi până mâine dimineață

Meteorologii au prelungit atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, până marți, 16 iunie, ora 10:00. Avertizarea este valabilă pentru întregul teritoriu al țării.

În județul nostru, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în care vor predomina descărcările electrice, aversele torenţiale, grindina şi vijeliile. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

Ploile au început încă de la mijlocul săptămânii trecute. De atunci, de mai multe ori, cea mai mare parte a județului a fost sub Cod portocaliu de furtuni. Local s-au semnalat averse ce au cumulat 35-45 de litri pe metru pătrat, grindină de dimensiuni mici și medii, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În ciuda instabilității termice, în această săptămâna aceasta vom avea temperaturi de vară autentică. Vremea va fi caldă în timpul după-amiezelor, dar, ulterior, până la finalul săptămânii, pe fondul generalizării instabilităţii atmosferice, se estimează o temperatură apropiată de media regională de 26ºC-27ºC. Media temperaturilor minime se va menține în jurul a 17ºC.

Meteorologii precizează că, până la jumătatea săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării.

În condițiile ploilor din ultimele săptămâni, în județul Botoșani nu se mai poate vorbi de o secetă pedologică extremă sau puternică, cel mult de una moderată sau chiar de un oarecare optim mai ales pe terenurile înființate cu culturi de primăvară. Ritmurile biologice ale culturilor agricole vor evolua pe ansamblu normal în majoritatea regiunilor, iar în zonele din nordul și vestul județului, procesele vegetative ale plantelor vor fi ușor mai intensificate, în special pe arealele cu o bună aprovizionare cu apă a solului.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...