joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPolițiștii care au salvat taximetristul înjunghiat de client, premiați de ministrul Vela...

Polițiștii care au salvat taximetristul înjunghiat de client, premiați de ministrul Vela (video)

Joi, 16 iulie, cu ocazia Zilei Ministerului Afacerilor Interne au fost acordate distincții polițiștilor care s-au remarcat în ultimul an, prin fapte deosebite, acte de eroism sau prin inițierea sau participarea la acțiuni caritabile.

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani, au fost acordate două distincții cu Emblema de Onoare a MAI , pentru servicii și fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Ministerului Afacerilor Interne, agentului șef de poliție Mihai Cătălin Dornean și agentului șef adjunct Cătălin Moruzi. “Ei sunt polițiștii cu care ne mândrim și pe care dorim să-i prezentăm tuturor. Oameni cu onoare și principii, care își fac meseria cu credință și pasiune”, a spus Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Un polițist care merită toate aprecierile și gândurile noastre bune este agent șef de poliție, Mihai Cătălin Dornean.

Acesta a intrat în Poliția Română, în anul 2005, vine din rândul civililor, însă a demonstrat că aceasta este menirea sa și nicăieri nu s-ar potrivi mai bine decât în slujba binelui.

​Agent șef adjunct de poliție, Cătălin Moruzi, face de asemenea parte din familia numeroasă și puternică a Poliției Române. Acesta a intrat în sistem în anul 2005,fiind absolvent alȘcolii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, Câmpina.

Cei doi își desfășoară activitatea în cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier.

​În noaptea de 23/24.11.2019, în jurul orei 02:00, cei doi polițiști, aflândus-se în serviciul de patrulare pe raza municipiului Botoșani, au observant pe strada Petru Rareș, un autoturism tip ”taxi”, care staționa pe marginea părții carosabile, iar dinspre acesta se deplasa un bărbat.

​Întrucât li s-a părut suspect bărbatul respectiv, au oprit autospeciala de poliție și au încercat interceptare acestuia, moment în care bărbatul a încercat să se sustragă și a fugit, fiind umărit, pe o distanță scurtă și imobilizat.

​În același timp, polițiștii au auzit strigătul de ajutor al unui alt bărbat care se afla după autoturismul taxi, fiind victima persoanei identificată anterior.

Victima prezenta tăieturi în zona cervicală și sângera, iar unul dintre polițiști a încercat să-i oprească sângerarea până la sosirea echipajului de ambulanță.

​Autorul a fost reținut, iar victima transportată la spital în timp util, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...