sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăMobilizare pentru salvarea taximetristului înjunghiat (video)

Mobilizare pentru salvarea taximetristului înjunghiat (video)

Mobilizarea exemplară a autorităţilor ce a avut loc pentru taximetristul înjunghiat în noaptea de sâmbătă spre duminică ar putea face, acum, diferenţa între viaţă şi moarte. Bărbatul, în vârstă de 42, a fost înjunghiat de mai mult ori, de un client pe care îl luase în maşină. Imediat după atac prin zonă a trecut un echipaj de poliţie care l-a prins pe agresor şi a cerut ajutorul cadrelor medicale, care au preluat victima şi au transportat-o la spital.

Mobilizarea echipei medicale de la spital a făcut ca bărbatul să fie în continuare în viaţă. Astfel, imediat cum au fost anunţaţi de gravitatea cazului prin staţie, cei de la spital l-au sunat pe medicul specialist în chirurgie oro-maxilo-facială, Adrian Dondaş, care se afla în timpul liber. Acesta a ajuns la spital în câteva minute, iar între timp a fost pregătită şi sala de operaţii. În mai puţin de zece minute, pacientul se afla deja în blocul operator, medicii reuşind să oprească sângerarea de la nivelul gâtului şi să sutureze plăgile provocate de cuţit.

După mai bine de 24 de ore petrecute pe Secţia de Reanimare, taximetristul a fost externat către secţia de chirurgie oro-maxilo-facială, starea lui fiind stabilizată, deşi în continuare gravă.

Atac surprins de camerele de luat vederi

Întregul incident, care a avut loc pe strada Petru Rareş, a fost surprins de câteva camere de luat vederi instalate în zonă. Cursa fatidică a început după ce A.C., în vârstă de 35 de ani, a făcut semn unei Dacia Logan, care circula în regim de taxi. După ce s-a urcat în maşină acesta i-a cerut şoferului să-l ducă la o adresă din marginea oraşului. Fără a bănui nimic, taximetristul a început cursa, însă la un moment dat, în timp ce autoturismul rula, tânărul, care se afla pe locul din dreapta, de pe bancheta din spate, a scos un cuţit pe care i l-a înfipt şoferului în gât. În stare de şoc şi sângerând puternic, taximetristul a frânat brusc, după care a  încercat să coboare din maşină, însă din cauza loviturii primite, acesta aproape că s-a aruncat din maşina în mişcare, portiera deschisă trecând peste el.

Ulterior, taximetristul a reuşit să se ridice şi a încercat să fugă, însă atacatorul a coborât şi el din maşină şi a pornit în urmărirea victimei, pe care a reuşit să o prindă din urmă, lovind-o încă o dată cu cuţitul în zona pieptului. Imediat după, speriat de un echipaj de poliţie care trecea prin zona, atacatorul a încercat să se facă nevăzut, însă unul dintre poliţişti a reuşit să îl oprească după nici zece metri, acesta neopunând rezistenţă. Între timp un alt echipaj sosit la faţa locului a sunat la 112 şi i-a acordat primele îngrijiri victimei până ce a ajuns ambulanţa cu medic a SMURD.

Agresor arestat pentru 30 de zile

Atacatorul a fost reţinut imediat şi transportat la audieri, unde le-a spus senin oamenilor legii că a avut un moment de rătăcire şi că s-a gândit să îi ia banii taximetristului. „Întrucât au rezultat indicii privind o tentativă de omor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani. Ulterior, tânărul a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzaţia de tentativă de omor..

A.C. fusese eliberat dintr-un penitenciar din Italia chiar în luna aprilie a acestui. Acesta a stat cinci ani în spatele gratiilor după ce a fost condamnat tot pentru o tentativă de omor.

„Taximetristul nu îşi poate selecta clienţii”

Duminică la amiază, zeci de taximetrişti s-au adunat în faţa Spitalului Judeţean Botoşani în semn de solidaritate cu colegul lor aflat în stare gravă şi pentru a dona sânge, dacă este nevoie. De altfel, prezenţa lor în număr atât de mare la spital a blocat traficul în zonă, fiind nevoie de două echipaje de Poliţie pentru a descongestiona traficul rutier.

Aceştia susţin că sunt expuşi tot timpul în faţa clienţilor agresivi şi că nu au cum să se apere. „Colegul nostru a fost victima unei tentative de jaf, iar agresorul este un fost puşcăriaş. Era în trafic şi a fost oprit de un potenţial client pentru a onora un serviciu de taximetrie. Legea îi obliga să preia orice fel de comandă. Taximetristul nu îşi poate selecta clienţii”, a precizat Iulian Bauer, preşedintele Camerei Taximetriştilor Botoşani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.6 ° C
12.1 °
11.6 °
54 %
3.3kmh
44 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...