Ca o mireasă părăsită în noaptea nunții, ALDE caută candidat la Primăria Botoșani

0

Cu doar câteva zile înainte de declanșarea procesului electoral pentru locale ALDE Botoșani sângerează puternic. A rămas fără candidat la municipiu după ce Lucian Borfotină, cel care își puneau bazele, a ales să plece la PNL și să rămână doar cu o candidatură la Cristești. În aceste condiții, Florin Țurcanu se vede nevoit să improvizeze în ceea ce privește candidatura la Primăria Botoșani.

După ce nu prea a găsit soluțiile interne, Gabriel Atudoroaie, fostul candidat al partidului de acum patru ani refuzând o nouă luptă, Florin Țurcanu blufează anunțând că în urma negocierilor naționale cu PSD, ALDE va da candidatul al Primăria Botoșani, cel mai probabil va fi mutat Bogdan Dăscălescu, iar PSD va nominaliza candidatul la Consiliul Județean, adică Lucian Trufin sau Dorin Birta. Asta după scenariul de la nominalizarea prefectului de astă toamnă, când ALDE a obținut iniţial postul în detrimentul organizației PNL.

Acest scenariu nu este însă agreat de cei din PSD, care susțin că vor merge singuri în alegeri la nivel de Botoșani și candidat la primărie va fi Cosmin Andrei. Mai mult, organizația PSD Botoșani este mult mai bine văzută la nivel național, decât cea a PNL. Dacă PSD este în topul organizațiilor județene, PNL a fost ultima în topul celor care la turul II l-au dat învingător pe Iohannis. „Este exclus ca Florin Țurcanu să fie susținut de PSD la președinția CJ. Deocamdată sunt supoziții!”, declara recent președintele executiv al PSD Botoșani, Marius Budăi, adăugând că organizațiile locale vor avea libertatea de a-și decide strategiile pe care le vor urma, chiar și în eventualitatea unor alianțe la nivel național.

Deja ai votat!