Botoșăneanca dispărută în urmă cu 15 ani în Italia a fost găsită prin intermediul Facebook

Botoșăneanca dată dispărută în cursul zilei de ieri, după ce nu a luat legătura cu familia mai bine de 15 ani, a fost găsită de rude. Anunțul privind dispariția ei a fost mediatizat pe toate canalele de comunicare, inclusiv pe Facebook, mesajul fiind postat în mai multe grupuri de români din Italia. Așa se face că în numai câteva ore botoșăneanca a fost găsită, iar fiica ei a reușit să vorbească cu dânsa online, prin intermediul camerei video. „Va mulțumesc tuturor pentru implicare, vreau sa va anunț ca într-un timp atât de scurt mi-am găsit MAMA. 🙏💜 Este bine, și în viață!”, este mesajul postat de Florentina Apascariței, fiica femeii, tânăra fiind cea care a avut curajul să anunțe autoritățile și să facă toate demersurile pentru a-și găsi părintele.

Dispariţie anunţată după 15 ani

Cazul a ieșit la iveală în cursul zilei de marți, 4 august a.c., când polițiștii au fost anunțați că Gabriela Cozobeac, de 43 de ani, din satul Mlenăuți, comuna Hudești, a plecat la muncă în străinătate în septembrie 2004, iar de atunci nu a mai luat legătura cu familia. Potrivit primelor informații, botoșăneanca, care avea pe atunci doar 28 de ani, se stabilise în Sicilia, iar timp de trei luni a ținut legătura cu familia prin intermediul telefonului. Ulterior, femeia nu a mai sunat în țară, iar cei rămași acasă nu au mai primit nicio informație despre ea.

În cei 15 ani, nimeni nu a sesizat autoritățile, deși rudele au luat în calcul tot felul de scenarii. Marți, însă, fiica botoșănencei a mers la poliție și a anunțat dispariția. La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au apelat la ajutorul populației, încercând să dea de urma femeii. Anunțul Inspectoratului de Poliție Județean a fost promovat pe toate căile de comunicare, inclusiv în rețelele de socializare și în diaspora, prin intermediul internetului, iar în numai câteva ore botoșăneanca a fost găsită.

Deocamdată, nu se știe motivul pentru care nu a mai luat legătura cu familia din țară, însă localizarea femeii a generat un val de bucurie, dar și o emoție puternică, mai ales fiicei femeii, care după atâția ani a reușit să vorbească cu cea care a adus-o pe lume.

Deja ai votat!