miercuri, iulie 17, 2024
AcasăLocal BTBotoșăneanca dispărută în urmă cu 15 ani în Italia a fost găsită...

Botoșăneanca dispărută în urmă cu 15 ani în Italia a fost găsită prin intermediul Facebook

Botoșăneanca dată dispărută în cursul zilei de ieri, după ce nu a luat legătura cu familia mai bine de 15 ani, a fost găsită de rude. Anunțul privind dispariția ei a fost mediatizat pe toate canalele de comunicare, inclusiv pe Facebook, mesajul fiind postat în mai multe grupuri de români din Italia. Așa se face că în numai câteva ore botoșăneanca a fost găsită, iar fiica ei a reușit să vorbească cu dânsa online, prin intermediul camerei video. „Va mulțumesc tuturor pentru implicare, vreau sa va anunț ca într-un timp atât de scurt mi-am găsit MAMA. 🙏💜 Este bine, și în viață!”, este mesajul postat de Florentina Apascariței, fiica femeii, tânăra fiind cea care a avut curajul să anunțe autoritățile și să facă toate demersurile pentru a-și găsi părintele.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Dispariţie anunţată după 15 ani

Cazul a ieșit la iveală în cursul zilei de marți, 4 august a.c., când polițiștii au fost anunțați că Gabriela Cozobeac, de 43 de ani, din satul Mlenăuți, comuna Hudești, a plecat la muncă în străinătate în septembrie 2004, iar de atunci nu a mai luat legătura cu familia. Potrivit primelor informații, botoșăneanca, care avea pe atunci doar 28 de ani, se stabilise în Sicilia, iar timp de trei luni a ținut legătura cu familia prin intermediul telefonului. Ulterior, femeia nu a mai sunat în țară, iar cei rămași acasă nu au mai primit nicio informație despre ea.

În cei 15 ani, nimeni nu a sesizat autoritățile, deși rudele au luat în calcul tot felul de scenarii. Marți, însă, fiica botoșănencei a mers la poliție și a anunțat dispariția. La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au apelat la ajutorul populației, încercând să dea de urma femeii. Anunțul Inspectoratului de Poliție Județean a fost promovat pe toate căile de comunicare, inclusiv în rețelele de socializare și în diaspora, prin intermediul internetului, iar în numai câteva ore botoșăneanca a fost găsită.

Deocamdată, nu se știe motivul pentru care nu a mai luat legătura cu familia din țară, însă localizarea femeii a generat un val de bucurie, dar și o emoție puternică, mai ales fiicei femeii, care după atâția ani a reușit să vorbească cu cea care a adus-o pe lume.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.1 °
24.3 °
60 %
4.8kmh
100 %
mie
25 °
joi
34 °
vin
32 °
sâm
31 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...