Candidaturi la CJ respinse de BECJ Botoșani

Biroul Electoral de Circumscripţie (BECJ) Botoşani a respins candidaturile depuse de Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (PAUR) la funcţiile de consilier judeţean.
Membrii BECJ au votat, cu unanimitate de voturi, respingerea listei pentru că aceasta nu conţine candidaţi de ambele sexe. Decizia este motivată de faptul că Legea 115/2015 prevede că „listele de candidaţi pentru alegerea consiliilor locale şi a consiliilor judeţene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepţia acelora care conţin un singur candidat”.

De asemenea, BECJ a respins candidatul de pe poziţia a 26-a a listei de candidaţi ai Partidului Ecologist Român (PER). Asta deoarece acesta nu îndeplineşte condiţia de vârstă minimă, el având doar 19 ani. Potrivit legii, „au dreptul de a fi aleși consilieri, primari sau președinți ai consiliilor județene cetățenii cu drept de vot care au împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puțin 23 de ani, dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice”.

Ceilalți candidați PER au fost acceptați în unanimitate de membrii BECJ.

Hotărârile pot fi contestate în termen de 24 de ore de la data afişării  la sediul BECJ.

Deja ai votat!