ÎPS Teofan, la Vorona – „În aceste vremuri nu tocmai uşoare, avem nevoie de ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat astăzi, 8 septembrie, Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Vorona, cu prilejul hramului. În cuvântul de învăţătură, ÎPS Teofan a vorbit despre importanţa rugăciunii şi despre ajutorul pe care îl primim de la Maica Domnului. „În aceste vremuri nu tocmai uşoare, avem nevoie de ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Nu trebuie să lipsească din grija noastră zilnică cuvântul <Maica Domnului, ajută-mă! Măicuţa Domnului, nu mă lăsa! Preasfântă Născătoare de Dumnezeu. miluieşte-ne pe noi!>”, a spus ierarhul. ÎPS Teofan a adăugat că a cunoscut de-a lungul vieţii mulţi oameni mari, cu multe doctorate, cu multe cărţi scrise, cu responsabilităţi mari îndeplinite în viaţă, dar care la bătrâneţe nu conteneau să se roage la Maica Domnului.

Pe cine avem noi ocrotitoare în Cer şi pe pământ, rugătoare în faţa lui Dumnezeu pentru noi, pe cea care ne cunoaşte necazurile, ne ştie nevoile şi intervine în moduri pe care noi oamenii nu le înţelegem uneori, nu le pricepem adâncimea şi cuprinderea, dar Maica Domnului, ca orice mamă, cât o fi fiul sau fiica sa de rău sau rea, mama îşi iartă cu mult mai multă uşurinţă odraslele pentru că ştie că au zăbovit pentru nouă luni în pântecele ei. Mama noastră cea binecuvântată este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu şi oricât de păcătoşi am fi, şi suntem, ştiţi prea bine, Maica Domnului nu se scârbeşte de prea multele noastre păcate, Maica Domnului nu-şi întoarce faţa de la noi, Maica Domnului se află în permanentă stare de rugăciune”, a mai spus ÎPS Teofan.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei le-a mulţumit credincioşilor prezenţi la slujbă pentru că au respectat regulile impuse de actuala criză sanitară.

Mâine, 9 septembrie, începând cu ora 8:00, va fi oficiată Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, urmată de pelerinajul credincioşilor la moaştele Sfântului Onufrie.

Deja ai votat!