Transfer între soți la conducerea primăriilor

Dacă „moștenirea” fotoliului de primar nu a prea funcționat, în schimb transferul între soți a mers ca uns. Astfel, liberalul Verginel Gireadă a luat 58,32% din voturi la Mihai Eminescu și îi va succeda soției sale Aneta Gireadă. Surse din PNL susțin că, inițial, Verginel Gireadă și-ar fi dorit ca la Primăria Mihai Eminescu să candideze fiica sa, iar el să se regăsească pe lista pentru parlamentare, doar că s-ar fi opus conducerea PNL Botoșani.

Mai trebuie spus că Aneta Gireadă a preluat mandatul de la soțul său care fusese ales deputat de Botoșani în legislatura 2012-2016.

Un alt transfer de putere, de data aceasta de la soț la soție, este cel de la comuna Cristinești. În urmă cu un an, fostul prefect a semnat încetarea mandatului primarului liberal Marinel Stredie după ce acesta a fost declarat incompatibil de către ANI, iar decizia a rămas definitivă. Cum Marinel Stredie s-a ales și cu interdicția de a mai candida pentru trei ani, PNL a mizat în alegerile de duminica trecută pe soția acestuia, Daniela Stredie. A fost o mișcare câștigătoare, Daniela Stredie adunând 44,03% din voturi, cu aproape nouă procente mai mult decât ocupantul locului 2, Vasile Cheptanariu (Pro România) care a fost creditat cu 35,07% din voturi.

Deja ai votat!