Drumul Tătarilor a intrat în categoria străzilor modernizate (video)

0

Reabilitarea străzii Drumul Tătarilor se apropie de final. Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare din cadrul Primăriei Botoşani, a declarat că a fost turnat şi stratul de uzură. Pe strada care are 2,1 kilometri mai sunt de realizat marcajele şi de montat indicatoarele rutiere.

Reabilitarea acestei străzi a fost solicitată ani la rând de botoşănenii care aveau case în zonă. Lucrările au început pe 31 octombrie 2019 şi au presupus, pe lângă reabilitarea străzii, reabilitarea trotuarelor, realizarea sistemului de colectare ape pluviale şi iluminat public.

Pentru reabilitarea străzii Drumul Tătarilor, municipalitatea botoşăneană a primit 6,281 de milioane de lei, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

În urma licitaţiei, lucrările au fost atribuite cu suma de 4,830 de milioane de lei, fără TVA, din care 94.716 de lei pentru revizuirea documentaţiei şi 4,735 de milioane de lei pentru execuţia lucrărilor. Câștigătorul licitației a fost asocierea de firme Conrec – Cornel’s Floor și Nord Proiect, liderul asocierii fiind Conrec.

În Comisia de sistematizare a circulaţiei în municipiul Botoşani s-a stabilit ca trecerile de pietoni să fie realizate la cinci metri de la centrul intersecțiilor pentru a preîntâmpina blocajele și accidentele rutiere.

Deja ai votat!
se încarcă...