marți, august 9, 2022
AcasăLocalDrumul Tătarilor a intrat în categoria străzilor modernizate (video)

Drumul Tătarilor a intrat în categoria străzilor modernizate (video)

Reabilitarea străzii Drumul Tătarilor se apropie de final. Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare din cadrul Primăriei Botoşani, a declarat că a fost turnat şi stratul de uzură. Pe strada care are 2,1 kilometri mai sunt de realizat marcajele şi de montat indicatoarele rutiere.

Reabilitarea acestei străzi a fost solicitată ani la rând de botoşănenii care aveau case în zonă. Lucrările au început pe 31 octombrie 2019 şi au presupus, pe lângă reabilitarea străzii, reabilitarea trotuarelor, realizarea sistemului de colectare ape pluviale şi iluminat public.

Pentru reabilitarea străzii Drumul Tătarilor, municipalitatea botoşăneană a primit 6,281 de milioane de lei, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

În urma licitaţiei, lucrările au fost atribuite cu suma de 4,830 de milioane de lei, fără TVA, din care 94.716 de lei pentru revizuirea documentaţiei şi 4,735 de milioane de lei pentru execuţia lucrărilor. Câștigătorul licitației a fost asocierea de firme Conrec – Cornel’s Floor și Nord Proiect, liderul asocierii fiind Conrec.

În Comisia de sistematizare a circulaţiei în municipiul Botoşani s-a stabilit ca trecerile de pietoni să fie realizate la cinci metri de la centrul intersecțiilor pentru a preîntâmpina blocajele și accidentele rutiere.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22 ° C
22.6 °
20 °
75 %
3.9kmh
96 %
mar
22 °
mie
17 °
joi
23 °
vin
28 °
sâm
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...