spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTDemisie din parlament la mai puțin de o lună de la alegeri

Demisie din parlament la mai puțin de o lună de la alegeri

La mai puțin de o lună de la alegerile parlamentare, deputatul PSD Constantin Pătrăuceanu (foto) și-a dat demisia din Parlament. Demisia a fost depusă astăzi la secretariatul Camerei Deputaților și, potrivit legii, în Parlament va accede următoare persoană aflată pe lista de supleanți, respectiv Alexandra Huțu. Aceasta urmează să fie validată în funcția de parlamentar și apoi să depună jurământul de învestire. Actualmente consilier județean din partea PSD, Alexandra Huțu deține și funcția de secretar executiv în cadrul PSD Botoșani, iar până în 2019 a ocupat funcția de director al cancelariei prefectului, în perioada în care această funcție a fost deținută de Dan Șlincu.

Informația a fost confirmată oficial de PSD Botoșani, care a precizat printr-un comunicat de presă că a luat act de decizia lui Constantin Pătrăuceanu de a se retrage din funcția de parlamentar, „din motive personale”, acesta urmând să activeze „în continuare în Partidul Social Democrat la nivel local, în calitate de consilier județean”.

Doina Federovici: „Discutăm după data de 4 ianuarie”

Zvonurile privind o eventuală demisie a lui Constantin Pătrăuceanu au apărut încă de anul trecut. Întrebată fiind despre viitorul Alexandrei Huțu, Doina Federovici, președintele organizației PSD Botoșani și președinte CJ a avut un răspuns voalat, precizând sec că „discutăm după data de 4 ianuarie”, dată care a coincis suprinzător sau nu cu demisia lui Pătrăuceanu.

Demisia din parlament a lui Constantin Pătrăuceanu pare să fie și o monedă plătită în schimb de consilierul județean. Astfel, în urmă cu circa trei ani, soția lui Constantin Pătrăuceanu, Lăcrămioara, care până atunci lucrase ca economist la Carreman, în mediul privat, a ajuns să lucreze în cadrul Instituției Prefectului.

Cariera sa aici avea să fie una scurtă, de numai câteva luni, şi, folosindu-se de unul dintre principalele atuuri pe care le au funcţionarii publici, şi anume cel al mobilităţii funcţiei, s-a transferat la APIA Botoșani pe postul de director economic al instituţiei. Numirea ei pe funcţie a fost făcută de către directorul general al APIA, dar a venit la sugestia şi propunerea directorului APIA Botoşani, Elena Lăzăruc, la rândul ei fost membru marcant la PSD Botoșani, care face parte din gruparea susținătorilor Doinei Federovici, la fel ca şi Constantin Pătrăuceanu.

În schimb, Alexandra Huțu, în vârstă de 33 de ani, este absolventă a liceului militar de la Câmpulung Moldovenesc, a obținut diploma de licență și de master în Științe Administrative în urma absolvirii Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, precum și diploma de licență în drept, fiind absolventă a Facultății de Drept de la Universitatea Mihail Kogălniceanu din Iași. Cu toate acestea, ea nu a profesat niciodată în cele două domenii, fiind considerată pupila Doinei Federovici. Pe vremea când actualul președinte CJ a devenit senator, ea a angajat-o pe Alexandra Huțu în cadrul cabinetului parlamentar. Fiică a primarului din comuna Vârfu Câmpului, Maria Huțu, Alexandra Huțu a ajuns mai apoi să conducă Cancelaria prefectului, iar soțul ei, Mihnea Cornel Ateșoae, a fost consilier la cabinetul președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...