Astăzi – Prima şedinţă din 2021 a Consiliului Municipal Botoşani

0

Consilierii municipali botoşăneni vor avea astăzi, 8 ianuarie, de la ora 12:00, prima şedinţă din acest an. În debutul şedinţei, Monica Răileanu va depune jurământul în calitate de ales local. Ea îl înlocuieşte pe consilierul liberal Marius Oroşanu, care a demisionat din deliberativul local în decembrie 2020.

Al doilea proiect care va fi supus dezbaterii vizează aprobarea acoperirii definitive din excedentul bugetar local a deficitului secţiunii de funcţionare pe anul 2020. Pe baza hotărârile autorităţilor deliberative (Consiliul Local), unităţile Trezoreriei Statului înregistrează operaţiunea de acoperire definitivă a deficitelor secţiunii de dezvoltare, respectiv funcţionare. “În cazul municipiului Botoşani, excedentul înregistrat la finele anului 2019 a fost de 10.801.490 de lei. Această sumă este afectată cu deficitul înregistrat la secţiunea de dezvoltare, care este de 4.564.633 de lei, la care se va adăuga excedentul înregistrat pe secţiunea de funcţionare, care nu este încă stabilit”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Al treilea proiect vizează aprobarea reţelei unităţilor de învăţământ din municipiul Botoşani pentru anul şcolar 2021 – 2022.

 

Deja ai votat!
se încarcă...