Şedinţă de lucru la primărie cu administratorul Radar Botoşani

0

Primarul Cosmin Andrei a organizat astăzi, 20 ianuarie, o ședință de lucru, la care a fost invitat şi fost Victor Gavriluță, administratorul grupului Radar Botoşani. Discuțiile s-au axat pe petiția lansată pe grupul menționat, referitoare la semnalizarea suplimentară a trecerilor de pietoni din municipiul Botoșani.

Victor Gavriluţă a arătat că unele evenimente rutiere care au avut loc în oraș în ultima perioadă au fost în principal cauzate de lipsa vizibilității în preajma trecerilor de pietoni. El a propus semnalizarea suplimentară de trecerilor de pietoni cu lumini și protejarea trecerilor de pietoni cu stâlpi de protecție reflectorizanți montați înainte și după acestea; amenajarea unor locuri de parcare în zonele centrale; montarea de butoane la treceri; sancționarea șoferilor care parchează în apropiere sau pe trecerile de pietoni, ori în stațiile de autobuz.

Încă din luna decembrie, edilul a reamintit că a transmis solicitări Direcției Edilitare din cadrul Primăriei, privind achiziții pe capitolul „Semnalizare Rutieră”, printre care stâlpi delimitare sensuri de circulație flexibili sau stâlpi retractabili cu montaj.

Propuneri de treceri de pietoni cu buton

Pe lângă aceste achiziții, s-a propus amenajarea a două treceri de pietoni cu buton, pe Bulevardul Mihai Eminescu (zona Monumentului Răscoalei) și pe Calea Națională (în zona BRD spre Piața Centrală).

În ședințele Comisiei de Sistematizare a Circulației am ridicat problema, punctual, unde să intervenim. Pe Împărat Traian vom avea un proiect pilot din perspectiva traficului, unde vom monta stâlpi reflectorizanți în dreptul trecerilor de pietoni. La iluminat public, în dreptul acestor treceri, am dat deja în lucru o variantă cu iluminare cu lămpi cu LED și flux mult mai intens”, a declarat Cosmin Andrei.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a mai spus că mentenanța semafoarelor din oraș va fi  preluată de Compartimentul Transporturi, din cadrul primăriei.

Deja ai votat!
se încarcă...