marți, februarie 27, 2024
AcasăLocal BTŞcoli botoşănene închise din lipsă de copii

Şcoli botoşănene închise din lipsă de copii

Scăderea populaţiei şcolare impune unele reorganizări în reţeaua şcolară din judeţul Botoşani. Acestea au fost propuse de primării şi au primit aviz conform din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean.  Astfel, în anul şcolar 2021- 2022, se vor închide temporar Şcoala Primară numărul 5 Bârsăneşti – comuna Durneşti şi Grădiniţa cu Program Normal numărul 3 Stânca, unitate aflată în comuna George Enescu.

Totodată, va fi suspendat nivelul preşcolar la Şcoala Gimnazială „Constantin Comicescu” Flămânzi şi la Şcoala Primară număr 1 Dămideni – Româneşti, în timp ce la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Vorona va fi suspendat nivelul primar.

Tot pe fondul scăderii numărului de copii, Şcoala Primară 3 Scutari – Mileanca se transformă în grădiniţă cu program normal, Şcoala Gimnazială 2 Bobuleşti – Ştefăneşti devine şcoală primară, iar Şcoala Primară 2 Mihăileni se transformă în grădiniţă.

Grădiniţa cu Program Normal 2 Suharău nu va mai avea statut de structură, ci va trece la Şcoala Primară 2 Suharău, iar Grădiniţa cu Program Normal 5 Oroftiana va trece la Şcoala  Primară 5 Oroftiana.

Două unităţi de învăţământ vor fi redeschise

IŞJ a primit şi propuneri vizând redeschiderea unor unităţi de învăţământ. Din toamnă, se vor redeschide Şcoala Primară 2 Bozieni din oraşul Săveni, Şcoala Primară 2 Călăraşi şi Grădiniţa cu Program Normal 4 Rogojeşti din comuna Mihăileni.

Toate modificările făcute pe reţeaua şcolară pentru anul şcolar 2021 – 2022 sunt la propunerea UAT-urilor. Propunerile au primit aviz din partea IŞJ, urmând ca până la 31 martie 2021 să fie aprobate şi hotărâri de consiliu local în acest sens”, a precizat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.8 °
9.4 °
58 %
4.5kmh
99 %
mar
13 °
mie
13 °
joi
13 °
vin
14 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când nu te ajută foarte mult caii de sub capotă mai pui măcar nişte aripi pe spate.

EDITORIAL

Stă în ADN-ul românului să se considere mai deștept decât este cazul. Cel mai adesea preferă să vorbească despre sine la persoana a treia...

EPIGRAMA ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...