vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocal BTŞedinţă de lucru la primărie cu administratorul Radar Botoşani

Şedinţă de lucru la primărie cu administratorul Radar Botoşani

Primarul Cosmin Andrei a organizat astăzi, 20 ianuarie, o ședință de lucru, la care a fost invitat şi fost Victor Gavriluță, administratorul grupului Radar Botoşani. Discuțiile s-au axat pe petiția lansată pe grupul menționat, referitoare la semnalizarea suplimentară a trecerilor de pietoni din municipiul Botoșani.

Victor Gavriluţă a arătat că unele evenimente rutiere care au avut loc în oraș în ultima perioadă au fost în principal cauzate de lipsa vizibilității în preajma trecerilor de pietoni. El a propus semnalizarea suplimentară de trecerilor de pietoni cu lumini și protejarea trecerilor de pietoni cu stâlpi de protecție reflectorizanți montați înainte și după acestea; amenajarea unor locuri de parcare în zonele centrale; montarea de butoane la treceri; sancționarea șoferilor care parchează în apropiere sau pe trecerile de pietoni, ori în stațiile de autobuz.

Încă din luna decembrie, edilul a reamintit că a transmis solicitări Direcției Edilitare din cadrul Primăriei, privind achiziții pe capitolul „Semnalizare Rutieră”, printre care stâlpi delimitare sensuri de circulație flexibili sau stâlpi retractabili cu montaj.

Propuneri de treceri de pietoni cu buton

Pe lângă aceste achiziții, s-a propus amenajarea a două treceri de pietoni cu buton, pe Bulevardul Mihai Eminescu (zona Monumentului Răscoalei) și pe Calea Națională (în zona BRD spre Piața Centrală).

În ședințele Comisiei de Sistematizare a Circulației am ridicat problema, punctual, unde să intervenim. Pe Împărat Traian vom avea un proiect pilot din perspectiva traficului, unde vom monta stâlpi reflectorizanți în dreptul trecerilor de pietoni. La iluminat public, în dreptul acestor treceri, am dat deja în lucru o variantă cu iluminare cu lămpi cu LED și flux mult mai intens”, a declarat Cosmin Andrei.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a mai spus că mentenanța semafoarelor din oraș va fi  preluată de Compartimentul Transporturi, din cadrul primăriei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.7 ° C
18.8 °
17.7 °
40 %
5.2kmh
70 %
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Instalație pentru fructe extrem de ecologice.

EDITORIAL

Cu surle și trâmbițe suntem anunțați de către comenduirea garnizoanei civile cu sediul în palatul administrativ că în curând va mai prinde contur o...

EPIGRAMA ZILEI

Dintre marile lui vise Unu-i extraordinar: "Ziua porților deschise" Și la penitenciar...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...