joi, februarie 2, 2023
AcasăLocalO nouă expoziţie la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian"

O nouă expoziţie la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”

În perioada 27 februarie – 24 martie, Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” vor găzdui expoziția colectivă „Arta la … femininˮ – ediția a II-a.

Evenimentul expozițional, realizat în parteneriat cu Societatea culturală „EXPO – ART” Botoșani, reunește pe simeze peste 90 de artiste, din diverse generații, din țară (Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara, etc.), dar și din Germania, Israel și Republica Moldova și este dedicat artistei Ana Ciucurencu (1903 – 1972).

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2021, începând cu ora 11:00. În cadrul evenimentului, Andrei Pițu va susține un recital de chitară clasică. Curatorii evenimentului sunt Ana Coșereanu şi Liviu Șoptelea. Expoziţia poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 9:00 – 17:00. Intrarea este gratuită, cu respectarea normelor impuse de actuala criză sanitară, purtarea măştii fiind obligatorie.

Iubitorii de artă vor putea viziona peste 160 de lucrări de artă (pictură, grafică, tehnică mixtă, fotografie, artă textilă etc.), expoziția fiind un omagiu adus creatoarelor de artă și o invitație la întâlnirea cu arta românească contemporană în viziunea artistelor din România”, a declarat muzeograful Ana Coşereanu.

Ana Asvadurova Ciucurencu s-a născut în 1903, la Tighina (Basarabia) și a studiat la Şcoala de Arte Frumoase din Chişinău. Din 1932 a participat constant la Saloanele Oficiale, iar în 1966 și 1971 a deschis două ample expoziţii personale, la Bucureşti.

Opera sa degajă o sensibilitate a interpretării, accentuată prin desenul abia schițat și cromatica caldă. Compoziția pare spontană și fragilă. În martie 1974 i s-a organizat  o expoziție retrospectivă, la Sala Dalles din București.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
2.4 ° C
3.8 °
2.2 °
81 %
0.9kmh
55 %
joi
2 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-3 °
lun
-2 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Probabil e vorba de un protest contra comerțului online, că nu e posibil să fii așa de bătut în cap.

EDITORIAL

„Luăm toate măsurile pentru a consolida și dezvolta sectorul de afaceri, atât în privința companiilor cu capital românesc, precum și în relația cu investitorii...

GÂNDUL ZILEI

Sta cana cea voluminoasă Cuminte, pe un colț de masă Lângă stacana cea burtoasă... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...