O nouă expoziţie la Galeriile de Artă “Ştefan Luchian”

În perioada 27 februarie – 24 martie, Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” vor găzdui expoziția colectivă “Arta la … femininˮ – ediția a II-a.

Evenimentul expozițional, realizat în parteneriat cu Societatea culturală “EXPO – ART” Botoșani, reunește pe simeze peste 90 de artiste, din diverse generații, din țară (Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara, etc.), dar și din Germania, Israel și Republica Moldova și este dedicat artistei Ana Ciucurencu (1903 – 1972).

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2021, începând cu ora 11:00. În cadrul evenimentului, Andrei Pițu va susține un recital de chitară clasică. Curatorii evenimentului sunt Ana Coșereanu şi Liviu Șoptelea. Expoziţia poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 9:00 – 17:00. Intrarea este gratuită, cu respectarea normelor impuse de actuala criză sanitară, purtarea măştii fiind obligatorie.

Iubitorii de artă vor putea viziona peste 160 de lucrări de artă (pictură, grafică, tehnică mixtă, fotografie, artă textilă etc.), expoziția fiind un omagiu adus creatoarelor de artă și o invitație la întâlnirea cu arta românească contemporană în viziunea artistelor din România”, a declarat muzeograful Ana Coşereanu.

Ana Asvadurova Ciucurencu s-a născut în 1903, la Tighina (Basarabia) și a studiat la Şcoala de Arte Frumoase din Chişinău. Din 1932 a participat constant la Saloanele Oficiale, iar în 1966 și 1971 a deschis două ample expoziţii personale, la Bucureşti.

Opera sa degajă o sensibilitate a interpretării, accentuată prin desenul abia schițat și cromatica caldă. Compoziția pare spontană și fragilă. În martie 1974 i s-a organizat  o expoziție retrospectivă, la Sala Dalles din București.

Deja ai votat!