spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTO nouă expoziţie la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian"

O nouă expoziţie la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”

În perioada 27 februarie – 24 martie, Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” vor găzdui expoziția colectivă „Arta la … femininˮ – ediția a II-a.

Evenimentul expozițional, realizat în parteneriat cu Societatea culturală „EXPO – ART” Botoșani, reunește pe simeze peste 90 de artiste, din diverse generații, din țară (Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara, etc.), dar și din Germania, Israel și Republica Moldova și este dedicat artistei Ana Ciucurencu (1903 – 1972).

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2021, începând cu ora 11:00. În cadrul evenimentului, Andrei Pițu va susține un recital de chitară clasică. Curatorii evenimentului sunt Ana Coșereanu şi Liviu Șoptelea. Expoziţia poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 9:00 – 17:00. Intrarea este gratuită, cu respectarea normelor impuse de actuala criză sanitară, purtarea măştii fiind obligatorie.

Iubitorii de artă vor putea viziona peste 160 de lucrări de artă (pictură, grafică, tehnică mixtă, fotografie, artă textilă etc.), expoziția fiind un omagiu adus creatoarelor de artă și o invitație la întâlnirea cu arta românească contemporană în viziunea artistelor din România”, a declarat muzeograful Ana Coşereanu.

Ana Asvadurova Ciucurencu s-a născut în 1903, la Tighina (Basarabia) și a studiat la Şcoala de Arte Frumoase din Chişinău. Din 1932 a participat constant la Saloanele Oficiale, iar în 1966 și 1971 a deschis două ample expoziţii personale, la Bucureşti.

Opera sa degajă o sensibilitate a interpretării, accentuată prin desenul abia schițat și cromatica caldă. Compoziția pare spontană și fragilă. În martie 1974 i s-a organizat  o expoziție retrospectivă, la Sala Dalles din București.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...