Peste 2300 de botoșăneni vaccinați cu dozele suspecte de la AstraZeneca (video)

0

Potrivit evidentelor de vaccinare ale autorităților sanitare din Botoșani nu mai puțin de 2.374 de botoșăneni au fost vaccinați cu doze din lotul care a fost retras în toată Europa.

Mai mulţi botoşăneni care au făcut deja vaccinul au fost contrariaţi de faptul că iniţial s-a spus că acest vaccin nici nu era în ţară. „Eu am fost vaccinat pe 8 martie cu prima doză. Am avut reacţiile similare unei gripe, dar apoi a fost totul în regulă. Eu sunt şi cu hipertensiune şi chiar m-am interesat că acest vaccin ar fi mai bine tolerat de cei cu această afecţiune. Joi seară mă uitam la ştiri şi îl vedeam pe coordonatorul campaniei de vaccinare cum spunea că acest lot, ABV 2856, nu este în România. Iar eu stăteam cu adeverinţa în mână, în care era trecut chiar numărul acestui lot. Şi asta m-a revoltat mai mult. Am intrat un pic în panică, recunosc, dar am sunat medicul de familie şi mi-a explicat că în România nu au fost efecte grave la acest vaccin. Ce este de făcut dacă am vreun simptom…”, a spus Dimitriu Adrian, inspector în cadrul Primăriei Dângeni. Acesta spune că încă nu este decis dacă să renunţe la rapelul care este peste 8 săptămâni şi ia în calcul să facă şi rapelul, dacă până atunci se vor lămuri toate problemele.

Dozele au fost înlocuite cu altele aduse de la Iaşi

Alte aproape 500 de doze au fost retrase din centrele de vaccinare din judeţ. „Acest lot de vaccin a fost adus de la Centrul din Iaşi. Am fost informaţi joi seară că acest lot va fi blocat pentu moment. Noi am primit 2860 de doze, iar în stoc avem 486 de doze. Diferenţa o reprezintă persoanele care au primit deja acest vaccin. Pentru moment nu au fost remarcate efecte adverse pe teritoriul României, în afară de cele obişnuite post vaccinare, pseudogripale. Cei care vor simţi anumite simptome care nu sunt în regulă, să se adreseze medicului de familie sau la Urgenţe”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al DSP Botoşani. Potrivit acesteia, procesul de vaccinare nu a fost afectat, pentru că dozele retrase au fost imediat înlocuite cu alt lot, care între timp fusese adus de la Iaşi, înainte de a se descoperi această problemă.

Până vineri la amiază nu au existat persoane care să fi refuzat să se vaccineze cu AstraZeneca la Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...