Filtre pe drumurile din județ. Sute de șoferi au fost sancționați

Sute de șoferi au fost opriți în trafic și au fost verificați de polițiști, în cadrul unei ample acțiuni care a fost organizată la nivel național. Operațiunea, care a făcut parte din calendarul TISPOL, s-a derulat în perioada 8 – 14 martie a.c., când polițiștii rutieri au dorit să verifice modul în care sunt respectate normele legale privind utilizarea centurii de siguranță atât de către conducătorii auto cât și de către ceilalți pasageri, folosirea telefonului mobil la volan, precum și utilizarea dispozitivului de retenție pentru copii.

„Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și s-a desfășurat în toată țara, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectarea legislației în domeniu”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În urma controalelor organizate în trafic, pe raza întregului județ, au fost aplicate 713 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 200.000 de lei.

Dintre acestea, 211 sancțiuni au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranță și 13 sancțiuni pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv „mâini libere”.

 

Deja ai votat!