Activitate blocată la Eltrans

dav

Desemnarea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii Eltrans nu pare să reprezinte o prioritate pentru edilii botoşăneni. Asta deşi societatea nu are administratori din 23 octombrie 2020. În ultimele luni, conducerea societăţii a trimis trei adrese la primărie, însă problema nu a fost rezolvată.

„Nu am decis nimic. Voi lua o decizie pentru şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni”, a declarat  primarul Cosmin Andrei.

Victor Ivănescu, directorul societăţii, a explicat că, potrivit prevederilor legale, orice societate comercială are ca ierarhie directorul, Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor. „În momentul în care una dintre aceste structuri nu există, apar disfuncţionalităţi. Sunt documente care trebuie trecute prin CA şi apoi aprobate de AGA, cum ar fi bugetul, organigrama, programul de investiţii, casările, inventarul anual. Momentan, aşteptăm ca noul CA să-şi înceapă activitatea pentru a aproba toate aceste documente. În fiecare lună, documentele care trebuie avizate şi aprobate de CA au fost puse deoparte”, a explicat Victor Ivănescu.

„Societatea cumva stagnează”

Practic, din acest război politic purtat la nivelul deliberativului local, care are drept miză numirea noilor administratori, are de pierdut societatea de transport local. „Societatea cumva stagnează pentru că nu putem demara nici o investiţie. Vrem să automatizăm parcarea subterană şi supraterană de la Piaţa Centrală, să mai înlocuim câteva parcometre care sunt mai vechi şi se defectează frecvent, însă aşteptăm decizia deliberativului local”, a explicat Victor Ivănescu.

Oficialul a amintit că selecţia noilor administratori s-a derulat conform legii.

Discuţii în contradictoriu între aleşi 

În şedinţa din 28 ianuarie 2021, numirea noului Consiliu de Administraţie al societăţii Eltrans a iscat discuţii în contradictoriu. Proiectul de hotărâre era cât se poate de clar, în sensul în care aleşii locali trebuiau să acorde mandat consilierilor Bogdan Buhăianu şi Călin Bosovici, reprezentanţii Municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Eltrans pentru votarea membrilor CA, respectiv Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid. Aceştia au fost propuşi de către expertul specializat în recrutare de personal care a derulat selecţia noilor administratori.

Alături de cei cinci candidaţi, pe lista scurtă înaintată de expert se mai aflau Mihail Gheorghiu şi Simion Drelciuc.

Consilierii municipali au pierdut atunci o oră discutând pe procedură, fiind evidentă intenţia social democraţilor de a nu vota în ton cu propunerea expertului. Social democraţii au susţinut că sunt serioase semne de întrebare asupra procedurii de selecţie.

Deja ai votat!