sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTActivitate blocată la Eltrans

Activitate blocată la Eltrans

Desemnarea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii Eltrans nu pare să reprezinte o prioritate pentru edilii botoşăneni. Asta deşi societatea nu are administratori din 23 octombrie 2020. În ultimele luni, conducerea societăţii a trimis trei adrese la primărie, însă problema nu a fost rezolvată.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„Nu am decis nimic. Voi lua o decizie pentru şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni”, a declarat  primarul Cosmin Andrei.

Victor Ivănescu, directorul societăţii, a explicat că, potrivit prevederilor legale, orice societate comercială are ca ierarhie directorul, Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor. „În momentul în care una dintre aceste structuri nu există, apar disfuncţionalităţi. Sunt documente care trebuie trecute prin CA şi apoi aprobate de AGA, cum ar fi bugetul, organigrama, programul de investiţii, casările, inventarul anual. Momentan, aşteptăm ca noul CA să-şi înceapă activitatea pentru a aproba toate aceste documente. În fiecare lună, documentele care trebuie avizate şi aprobate de CA au fost puse deoparte”, a explicat Victor Ivănescu.

„Societatea cumva stagnează”

Practic, din acest război politic purtat la nivelul deliberativului local, care are drept miză numirea noilor administratori, are de pierdut societatea de transport local. „Societatea cumva stagnează pentru că nu putem demara nici o investiţie. Vrem să automatizăm parcarea subterană şi supraterană de la Piaţa Centrală, să mai înlocuim câteva parcometre care sunt mai vechi şi se defectează frecvent, însă aşteptăm decizia deliberativului local”, a explicat Victor Ivănescu.

Oficialul a amintit că selecţia noilor administratori s-a derulat conform legii.

Discuţii în contradictoriu între aleşi 

În şedinţa din 28 ianuarie 2021, numirea noului Consiliu de Administraţie al societăţii Eltrans a iscat discuţii în contradictoriu. Proiectul de hotărâre era cât se poate de clar, în sensul în care aleşii locali trebuiau să acorde mandat consilierilor Bogdan Buhăianu şi Călin Bosovici, reprezentanţii Municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Eltrans pentru votarea membrilor CA, respectiv Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid. Aceştia au fost propuşi de către expertul specializat în recrutare de personal care a derulat selecţia noilor administratori.

Alături de cei cinci candidaţi, pe lista scurtă înaintată de expert se mai aflau Mihail Gheorghiu şi Simion Drelciuc.

Consilierii municipali au pierdut atunci o oră discutând pe procedură, fiind evidentă intenţia social democraţilor de a nu vota în ton cu propunerea expertului. Social democraţii au susţinut că sunt serioase semne de întrebare asupra procedurii de selecţie.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...