Copil rămas orfan de ambii părinți după un accident groaznic (video)

0

Încă o victimă a accidentului rutier de duminică a decedat. Un băiețel de 4 ani a rămas orfan de ambii părinți după ce și mama lui a decedat în urna accidentului grav provocat de un șofer botoșănean. Micuțul este și el în stare gravă la Iași, după ce a fost adus de elicopterul SMURD.

Conform unui comunicat de presă remis de Biroul de presă al IPJ Iași, o altă victimă a accidentului rutier ce a avut loc duminică după-amiază în apropierea localității Mogoșești, a decedat. Este vorba despre mama copilului, de 41 de ani, pasageră în autoturismul marca Ford. Soţul ei decedase pe loc. „În urma impactului, două persoane, respectiv un bărbat de 40 de ani și o femeie de 41 de ani, au decedat. De asemenea, a rezultat rănirea altor trei persoane. Doi dintre conducătorii auto implicați în accident au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative”, se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Iași.

În stare gravă la Iași se află un băiețel de 4 ani ce se afla în acel Ford alături de părinții săi. Acesta a fost transportat de la locul accidentului cu un elicopter SMURD la Iași. “Cel mai grav, un copil de patru ani, politraumă, necesitând protejarea căii aeriene, intubaţie şi ventilaţie mecanică. A fost găsit în exteriorul caroseriei”, a precizat profesor doctor Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD Iași.

Petiţie pentru siguranţa copiilor în autoturisme

Potrivit legislaţiei în vigoare, un copil care are o înălţime mai mică de 135 de centimetri poate fi transportat cu o maşină, dacă în prealabil a fost montat în aceasta un scaun special pentru copii şi, de asemenea, dispozitive speciale omologate care să poată fi reglate în funcţie de caracteristicile fizice ale fiecărui copil. De altfel, accidentul grav de duminică a dus şi la apariţia unei petiţii online cu privire la condiţiile de siguranţă pentru copiii pasageri în autoturisme“De exemplu, un copilaş ţinut în braţe la o maşină care rulează şi este implicată într-un accident cu o viteză de doar 50 de kilometri la oră va fi strivit de corpul mamei lui dacă este dus în braţe cu o greutate egală cu o tonă şi jumătate”, a precizat Alice Mitu, expert siguranţă auto copii.

Botoşăneanul este cercetat pentru ucidere din culpă

Tânărul din Botoşani, aflat la volanul autoturismului marca Rover, a fost preluat  mai întâi de o ambulanţă SMURD şi transportat la Paşcani. Acesta prezenta un traumatism la coloana cervicală, iar ulterior a fost preluat şi transferat cu elicopterul SMURD de la Pașcani la Iași. Potrivit poliţiştilor ieşeni, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă.

Deja ai votat!
se încarcă...