vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTRestaurantele rămân închise încă două săptămâni

Restaurantele rămân închise încă două săptămâni

Municipiul Botoșani, dar şi comunele Roma şi Ripiceni vor avea restricţii impuse pentru următoarele două săptămâni.

Decizia a fost luată în acest weekend de către Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), care a analizat cifrele date de rata de infectare cu Covid la nivelul fiecărei Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT) din judeţ. Potrivit raportului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), rata de infectare de la Botoșani (3,50), Roma (3,04) şi Ripiceni (4,09) vor avea localurile închise la interior, sălile de spectacol sau cele de jocuri de noroc pentru următoarele două săptămâni, indiferent dacă incidenţa va scădea în acest interval de timp. Decizia la Botoşani vine să prelungească starea impusă de la finalul lunii martie în localurile din municipiu.

Cu toate acestea, CJSU a venit şi cu veşti bune pentru trei comune, care au ieşit din perioada de 14 zile de restricţii. Este vorba despre Mihai Eminescu, Stăuceni şi Corlăteni.

Mai mult, pentru că incidenţa depăşeşte 4 cazuri la mie, la Ripiceni au fost luate măsuri suplimentare, precum restricţionarea circulaţiei pe drumurile publice după ora 20 în timpul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică sau închiderea magazinelor la ora 18 în aceleaşi zile.

În afară de localităţile cuprinse în decizia de pe data de 10 aprilie, alte cinci UAT vor avea impuse restricţii asemănătoare, din cauza incidenţei Covid pentru cel puţin până pe data de 20 aprilie. Este vorba despre oraşul Săveni, dar şi comunele Suliţa, Cordăreni, Şendriceni şi Nicşeni. La Nicşeni, care a fost aproape de carantinare, planul de măsuri este similar cu cel de la Ripiceni.

Peste 60 de noi cazuri de Covid

Nu mai puţin de 61 de botoşăneni au fost depistaţi cu Covid în ultimele 24 de ore la nivelul judeţului. Dintre aceştia, 24 u fost din municipiul reşedinţă de judeţ.

În total, 13.169 de cazuri de îmbolnăvire au fost raportate de la începutul pandemiei î judeţul Botoşani. Dintre acestea, 11.785 au fost deja declarate vindecate. În prezent 791 de persoane încă mai suferă de această afecţiune, în timp ce 593 de botoşăneni au pierdut lupta cu boala.

Ultima raportare a Direcției de Sănătate arată că incidența la nivelul județului Botoșani este de 1,94.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...