sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTExpertiză pentru stabilirea vitezei din impactul nimicitor de la Dorohoi (video)

Expertiză pentru stabilirea vitezei din impactul nimicitor de la Dorohoi (video)

Tot mai multe semne de întrebare apar în urma accidentului cumplit care a avut loc joi după-amiază, la ieșirea din Dorohoi spre Suceava. Atunci un Audi cu volan pe dreapta, condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, a spulberat o Lada110, a cărei şoferiţă de 31 de ani a făcut o manevră imprudentă intrând pe şosea de pe o bucată de acostament, fără să se asigure.

Dramatic este faptul că, aşa cum arată imaginile surprinse de camerele de luat vederi amplasate în zonă, impactul violent a avut loc pe contrasens. Tânăra aflată la volanul autoturismului Lada a încercat practic să treacă în parcarea de peste drum, însă şoferul din Audi a tras stânga de volan, probabil în încercarea de a evita impactul cu autoturismul apărut în faţa sa pe sensul lui de mers. Acesta a ajuns pe contrasens, unde însă ajuns perpendicular şi autoturismul Lada. Impactul a fost atât de puternic, încât autoturismul de producţie rusească a fost aproape rupt în două.

După cum se poate vedea în imagini, una dintre femeile aflate în interior a fost proiectată prin portieră pe autoturismul Audi, după care a fost aruncată la câteva zeci de metri pe asfalt, unde a decedat imediat. O alta femeie a murit pe loc în maşină.

Viteza se va stabili în urma expertizei tehnice a autoturismului

Accidentul a avut loc pe o porţiune de drum drept, cu vizibilitate bună, iar depăşirea este permisă, linia fiind discontinuă. Limita legală de viteză este, însă, de 50 de kilometri la oră, iar în imagini se pare că autoturismul Audi circula cu mult peste această limită.

Potrivit anchetatorilor, investigaţia pleacă de la premiza că şoferul de 21 de ani din autoturismul marca Audi se deplasa regulamentar, în sensul că el circula pe banda lui de mers, iar dacă autoturismul marca Lada nu ar fi efectuat nici o manevră neregulamentară, fără să se asigure, nu s-ar fi produs coliziunea dintre cele două maşini.

„În ceea ce priveşte viteza, aceasta se va stabili în urma expertizei tehnice a autoturismului şi a măsurătorilor efectuate de criminalişti la faţa locului. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Încă patru persoane rănite

Ca o ironie cruntă a sorţii, pe imaginile suprinse în momentzul accidentului se poate observa că dacă şoferul din Audi ar fi păstrat banda lui de mers accidentul ar fi putut fi evitat sau poate nu ar fi fost cu urmări atât de grave.

În urma impactului au fost rănite alte patru persoane, doi soţi fiind transportaţi de ambulanţe la Botoşani, iar alţi doi pasageri fiind internaţi la Dorohoi.

Femeia de 31 de ani care a murit în accidentul cumplit de la Dorohoi era mamă a doi copii. A.M.A. era căsătorită de mai mulți ani și avea cu soțul său, militar, o fetiță și un băiat. Din păcate, copilașii au rămas orfani.

Cealaltă femeie decedată avea 54 de ani şi locuia singură într-un bloc din Dorohoi. Aceasta nu avea alte rude. Poliţiştii locali au fost nevoiţi să apeleze, vineri dimineaţă, la pompieri, pentru a pătrunde în apartamentul acesteia, şi a salva doi câini rămaşi închişi în apartament.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...