Favorit al PSD uns director la Teatrul Eminescu

foto arhiva

Social democraţii au reuşit să-şi impună persoana favorită la conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani.

Ceea ce „Monitorul de Botoşani” anunţa încă de pe 24 mai a devenit astăzi realitate. Astăzi, 26 mai, a avut loc interviul în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Teatrului „Mihai Eminescu”. La interviu s-a prezentat doar Alexandru Vasilache.

Reprezentanţii primăriei au confirmat faptul că Alexandru Vasilache a obţinut o notă peste 9,00 şi va fi noul director al Teatrului „Mihai Eminescu”. Nota va fi anunţată pe site-ul primăriei, iar rezultatul concursului va fi validat în şedinţa ordinară din luna iunie. Cele mai probabil, tot luna viitoare Alexandru Vasilache va fi instalat în funcţie.

Primul concurs a fost întrerupt cu o zi înainte de anunţarea rezultatelor

Luni, 24 mai, s-au comunicat rezultatele la proiectele depuse de cei doi candidați. Notele primite diferă sensibil față de primul concurs, care a fost întrerupt ciudat, cu doar o zi înainte de anunțarea rezultatelor. Alexandru Vasilache, regizor care lucrează în cadrul teatrului, originar din Republica Moldova, după ce la primul concurs obținuse pe proiectul său 7,80, a fost notat mult mai bine, cu 9,33.

Antonella Cornici, actor și regizor, profesor universitar la facultatea de teatru din Iași, obținuse la primul concurs nota 9,18 pe proiectul ei, iar acum a fost coborâtă la 8,90.

Prima ediţie a concursului a fost anulată din cauză că înainte cu o zi de data la care trebuia anunţat rezultatul evaluării planurilor de management, unul dintre membrii comisiei s-a retras, lucru ce a ridicat de atunci semne de întrebare în privinţa acestui concurs.

Primarul nu comentează

De fiecare dată când i s-a solicitat un punct de vedere în legătură cu acest concurs, Cosmin Andrei, primarul municipiului, nu a dorit să comenteze, arătând că pentru el nu concursul este important, ci proiectul privind reabilitarea clădirii teatrului. Este drept că nici aleşii locali nu şi-au pus semne de întrebare în legătură cu cele semnalate de „Monitorul de Botoşani”. Astfel, în şedinţa de astăzi a Consiliului Local, niciun consilier municipal nu a adus în discuţie subiectul concursului.

Noua comisie de evaluare a fost formată din Vasile Muraru, directorul teatrului Constantin Tănase, Emil Boroghină, fost director al teatrului din Craiova și consilierul local PSD Dana Lăzăruc.

„Este un război acolo care nu e al meu”

„Este un război acolo care nu e al meu, nu îl înțeleg și nu îi înțeleg miza”, declara în urmă cu câteva zile Antonella Cornici, adăugând că nu mai crede în corectitudinea acestui concurs. Mai mult, ea a declarat pentru Radio România Cultural că încă din martie au fost „semnale, speculaţii” şi chiar i s-a sugerat să nu se mai prezinte la concurs, oferindu-i-se un post de regizor în Teatrul „Mihai Eminescu”.

Deja ai votat!