Coadă la maraton pentru vaccinul cu o singură doză (video)

Autorităţile au organizat un nou maraton de vaccinare la finalul acestei săptămâni. Acesta are loc pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, în fața Muzeului Județean de Istorie, instituție pe care persoanele imunizate o vor putea vizita gratuit.

Acțiunea a început astăzi, la ora 12:30, şi va continua până la ora 20:00. Sâmbătă și duminică, activitatea se va desfășura între orele 9:00 și 20:00.

Partea inedită a aceste acţiuni este faptul că unul dintre cele două fluxuri ale centrului este pentru persoanele care doresc să se vaccineze cu ser produs de Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză. Mai mulţi botoşăneni s-au adunat în cortul special amenajat încă dinaintea începerii procesului de vaccinare. La 12.30, când s-a dat startul, deşi Botoşaniul este sub Cod Portocaliu de ploi, 15 persoane aşteptau deja să se imunizeze cu vaccinul Johnson & Johnson.

„Începem astăzi maratonul, deşi vremea nu este favorabilă, cu două fluxuri de vaccinare cu Pfizer şi Johnson. Johnson este prima dată când îl folosim pe un flux separat în afară de medicii de familie. Cu această ocazie invit botoşănenii care vor să se vaccineze şi cu Johnson să vină în faţa Muzeului pentru a se vaccina. Chiar dacă vremea nu ţine cu noi, sperăm că se va îmbunătăţi în aceste zile”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

În ceea ce priveşte serul produs de Pfizer, prima care s-a vaccinat astăzi a fost chiar preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici. Aceasta a fost urmată de Alina Mustiață, noua şefă a Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani, care a fost chiar astăzi numită în funcţie.

Deja ai votat!