Prefectul Dan Nechifor despre situația de la Serviciul Rutier – „Condamn și dezavuez aceste practici”

Prefectul județului, Dan Nechifor, a luat atitudine față de situația înregistrată în cadrul Serviciului Rutier, unde 16 foști sau actuali polițiști sunt cercetați pentru luare de mită de procurorii anticorupție. „Nu pot decât să condamn și să dezavuez aceste practici”, a spus prefectul Nechifor, în cadrul unei conferințe de presă organizată vineri, 4 iunie a.c. Acesta a refuzat, însă să comenteze vizavi de ancheta declanșată de DNA motivat de faptul că cercetările sunt în curs de desfășurare.

În schimb, prefectul a avut o discuție cu cei din conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) pentru a fi luate toate măsurile astfel încât activitatea Serviciului Rutier să nu aibă de suferit.

„Ieri am avut o discuție cu domnul inspector șef (n.r. – comisar șef Viorel Șerbănoiu). Chiar în decursul zilei de ieri (n.r. – joi, 3 iunie a.c.) acele goluri lăsate de ordinele de reținere întocmite de procurori au fost „umplute” prin detașarea sau transferul unor cadre din cadrul IPJ-ului pentru a nu afecta activitatea serviciului rutier”, a adăugat Dan Nechifor.

În urma unei anchete declanșată de Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție, 11 polițiști și alți cinci foști agenți din cadrul Serviciului Rutier, pensionați între timp, au fost reținuți miercuri, pe 2 iunie a.c., și apoi puși sub urmărire penală pentru fapte de corupție. Opt dintre ei au fost arestați preventiv, iar alți opt au fost plasați sub control judiciar. Printre ei se află și un ofițer, comisarul Eduard Iacob, cel care ar fi încercat să mușamalizeze un dosar penal.

 

Deja ai votat!