Botulism confirmat la Botoșani

Autorităţile sanitare au confirmat, ceea ce Monitorul de Botoşani a prezentat în urmă cu o zi.

Analizele de laborator au scos la iveală faptul că bărbatul din Suharău, internat la Iaşi după ce a consumat un preparat din oaie de la un restaurant din Dorohoi, suferă de botulism. „În cursul zilei de marţi ne-a venit informarea de la Institutul Cantacuzino. Proba de sânge prelevată de la pacientul din Botoşani a fost confirmată pozitivă pentru bacteria Clostridium botulinium. Din fericire, pacientul este stabil, în cotniuare internat la Iaşi, cu prognostic favorabil din partea medicilor specialişti”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Cazul a intrat în atenţia autorităţilor sanitare după o alertă internă, venită de la DSP Iaşi, care a fost sesizată de medicii infecţionişti ieşeni cu privire la cazul unui botoşănean de 46 de ani, internat cu simptome de botulism. Autorităţile sanitare din Botoşani au declanşat o anchetă epidemiologică, atât în familia bărbatului, cât şi la restaurantul de unde a comandat acesta batal de oaie.

Dacă alţi membri au familiei nu au mai prezentat simptome specifice acestei boli rare, reprezentanţii DSV au efetuat un control la restaurantul cu pricina, unde au dat o amendă de 10.000 de lei. Nu pentru modul de preparare al hranei, ci pentru modul de depozitare necorespunzătoare al alimentelor în spaţiile de refrigerare.

Deja ai votat!