Sute de botoșăneni au fost prezenți la „Noaptea Muzeelor”

Sâmbătă seară, 12 iunie, s-a desfășurat unul dintre cele mai importante evenimente culturale, și anume, „Noaptea Muzeelor”. Astfel, în noaptea în care muzeele au prins viață, sute de botoșăneni au vizitat diversele expoziții din patrimoniul cultural al acestora.

Cel mai numeros public a fost cel din Dorohoi, mai exact, 635 de persoane au fost prezente la Muzeul de Științe ale Naturii. La Muzeul de Etnografie din Botoșani au participat 334 de persoane, iar la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești, eveniment organizat în premieră, au fost 208 persoane.

Noaptea Muzeelor, în premieră la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești

Evenimentul cultural s-a desfășurat pentru prima dată la Muzeul „pictorului florilor”, „Ștefan Luchian” din Ștefănești, acesta fiind inaugurat în luna aprilie a acestui an. Astfel, peste 200 de persoane au admirat expoziția permanentă și au urmărit un recital de poezie eminesciană, urmat de vizionarea filmului artistic ”Ștefan Luchian”, regizat de Nicolae Mărgineanu.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și se află la a 17-a ediție. Cu acest prilej, numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Primul eveniment de acest gen s-a desfășurat în anul 1997 în Berlin.

Deja ai votat!