ÎPS Teofan, din nou alături de botoşăneni

Credincioşii botoşăneni vor avea din nou prilejul de a se ruga alături de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Mâine, 19 iunie, la mănăstirea Cozancea, din comuna Suliţa, va fi oficiată slujba cu prilejul hramului paraclisului Sfântului Cuvios Paisie, care va fi urmată de slujba de pomenire a preotului slujitor Iacob, care a trecut la cele veșnice în urmă cu şase luni. „Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul, Mitropolitul nostru Teofan! Vă așteptăm! Doamne ajută, sănătate și bucurii!”, au transmis reprezentanţii mănăstirii.

Mănăstirea Cozancea este locul unde şi-au început nevoinţele monahale Părintele Paisie Olaru şi Părintele Cleopa Ilie. În anul 1656, trei pustnici au ridicat o bisericuţă de lemn. În anul 1684, Constantin Balş va construi şi el o bisericuţă de lemn. Biserica de zid, care se păstrează până astăzi, datează din anul 1732, lăcaşul de cult fiind construit de Vasile Balş. Schitul a fost închis în anul 1960, fiind redeschis abia în anul 1983. În anul 1990, schitul a devenit mănăstire. În Mănăstirea Cozancea Sfânta Liturghie se oficiază zilnic.

Deja ai votat!