Suspecții capturați ieri au fost separați – unul în arest, celălalt într-un centru de minori

Cei doi suspecți reținuți miercuri, pe 7 iulie a.c., după o urmărire pe teritoriul județelor Botoșani și Suceava, au fost separați. Astfel, în cazul adolescentului de 17 ani, anchetatorii au dispus măsura internării la Complexul de servicii „Micul Prinț” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea evaluării și continuării cercetărilor.

În schimb, față de tânărul de 22 de ani, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, la mijloc fiind vorba de avarierea cu intenție a șase autospeciale de poliție și a unor autoturisme parcate pe strada Primăverii, în momentul în care tânărul a încercat să scape de polițiști.

„Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților”, a spus Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani.

Urmărire ca în filme pentru capturarea suspecţilor

Miercuri, pe 7 iulie a.c., acționând în baza unor informații operative privind o serie de infracțiuni contra patrimoniului, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat o acțiune de prindere a suspecților, existând date că aceștia s-ar afla în municipiul Botoșani.

În acest context, cei doi tineri, ambii din județul Mehedinți, au fost interceptați pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, însă la vederea organelor de poliție s-au sustras și au părăsit zona cu un autoturism. Pentru a-şi asigura scăparea conducătorul vehiculului a acroșat inclusiv o autospecială de poliție.

Polițiștii botoșăneni au procedat la urmărirea autoturismului și întrucât conducătorul auto și-a continuat deplasarea, deși a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția pneurilor.

Ulterior, la nivelul IPJ Botoșani au fost declanșate operațiuni complexe în vederea depistării autoturismului și blocării acestuia în trafic, mai multe echipaje de poliție pornind în urmărirea sa.

Tineri prinşi într-o localitate din Suceava 

Vehiculul respectiv și-a continuat deplasarea până în județul Suceava, unde a fost reperat de un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava, pe un drum comunal din localitatea Prelipca. În scurt timp, în urma activităților specifice efectuate de polițiștii botoșăneni, în cooperare cu cei din cadrul IPJ Suceava, s-a reușit depistarea celor doi tineri, care, în continuare, au abandonat autoturismul în extravilanul localității Verești și au încercat să fugă.

Cei doi au fost somați să se oprească și întrucât nu s-au supus, polițiștii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizați de forțele de ordine. Suspecții au fost aduși ulterior la sediul IPJ Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.

 

Deja ai votat!