spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTSuspecții capturați ieri au fost separați - unul în arest, celălalt într-un...

Suspecții capturați ieri au fost separați – unul în arest, celălalt într-un centru de minori

Cei doi suspecți reținuți miercuri, pe 7 iulie a.c., după o urmărire pe teritoriul județelor Botoșani și Suceava, au fost separați. Astfel, în cazul adolescentului de 17 ani, anchetatorii au dispus măsura internării la Complexul de servicii „Micul Prinț” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea evaluării și continuării cercetărilor.

În schimb, față de tânărul de 22 de ani, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, la mijloc fiind vorba de avarierea cu intenție a șase autospeciale de poliție și a unor autoturisme parcate pe strada Primăverii, în momentul în care tânărul a încercat să scape de polițiști.

„Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților”, a spus Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani.

Urmărire ca în filme pentru capturarea suspecţilor

Miercuri, pe 7 iulie a.c., acționând în baza unor informații operative privind o serie de infracțiuni contra patrimoniului, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat o acțiune de prindere a suspecților, existând date că aceștia s-ar afla în municipiul Botoșani.

În acest context, cei doi tineri, ambii din județul Mehedinți, au fost interceptați pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, însă la vederea organelor de poliție s-au sustras și au părăsit zona cu un autoturism. Pentru a-şi asigura scăparea conducătorul vehiculului a acroșat inclusiv o autospecială de poliție.

Polițiștii botoșăneni au procedat la urmărirea autoturismului și întrucât conducătorul auto și-a continuat deplasarea, deși a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția pneurilor.

Ulterior, la nivelul IPJ Botoșani au fost declanșate operațiuni complexe în vederea depistării autoturismului și blocării acestuia în trafic, mai multe echipaje de poliție pornind în urmărirea sa.

Tineri prinşi într-o localitate din Suceava 

Vehiculul respectiv și-a continuat deplasarea până în județul Suceava, unde a fost reperat de un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava, pe un drum comunal din localitatea Prelipca. În scurt timp, în urma activităților specifice efectuate de polițiștii botoșăneni, în cooperare cu cei din cadrul IPJ Suceava, s-a reușit depistarea celor doi tineri, care, în continuare, au abandonat autoturismul în extravilanul localității Verești și au încercat să fugă.

Cei doi au fost somați să se oprească și întrucât nu s-au supus, polițiștii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizați de forțele de ordine. Suspecții au fost aduși ulterior la sediul IPJ Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
34 %
5.4kmh
82 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...